Παρατάξεις μειοψηφίας: “Η Δημοτική Αρχή Ζαμάνη ν’ αλλάξει ρότα”

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας  μαζί  με τους ανεξαρτήτους δημοτικούς συμβούλους, κάνουν γνωστό ότι δεν προσέλθουν στην συνεδρίαση της Πέμπτης(11/5).

 

Την ανακοίνωση υπογράφουν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης(πλην της πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, μια που η επικεφαλής Ζ. Σώκου αναρρώνει μετά από περιπέτεια στην υγεία της).

 

Το δημοτικό συμβούλιο είναι στον αέρα καθώς θα πρέπει να εξασφαλιστεί η παρούσία 21 δημοτικών συμβούλων, ώστε να υπάρχει απαρτία.

Οι παρατάξεις, γνωρίζουν την κρισιμότητα των θεμάτων και φοβούνται την έγκριση των θεμάτων χωρίς έλεγχο.

 

 

Η ανακοίνωση των Δημοτικών παρατάξεων και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων:

“Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Διονύσου”

“Νέα Πνοή για το Διόνυσο”

“Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου”

και Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων   

 

 

Η Δημοτική Αρχή Ζαμάνη ν’ αλλάξει ρότα

 

Η Δημοτική Αρχή του κ. Ζαμάνη προσδιόρισε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Πέμπτη 11/5/2017.

 

Κινούμενοι με αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου, αποφασίσαμε να μην προσέλθουμε στην παραπάνω συνεδρίαση, για τους παρακάτω λόγους:

 

Πρώτον, η κ. Ζώτου υπέγραψε τη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τη συγκεκριμένη τακτική συνεδρίαση συμπεριλαμβάνοντας πενήντα τέσσερα (54) θέματα ημερήσιας διάταξης (!!!), μια μόλις ημέρα μετά από την πρόσκληση που μας είχε απευθύνει για συζήτηση επί της εύρυθμης κι αποδοτικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Σε συνδυασμό, οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή κάθε άλλο παρά  συναίνεση επιδιώκει για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου γενικότερα. Άλλωστε το γεγονός αυτό το είχαμε καταγγείλει και με προηγούμενο Δελτίο Τύπου.

Από μόνη της η κίνηση αυτή, για συνεδρίαση με τη πληθώρα αυτή των θεμάτων, καθιστά αδύνατη την ουσιαστική συζήτηση κι εμβάθυνση για τη λήψη σωστών αποφάσεων, ενώ υποκρύπτει δεύτερες σκέψεις για συνεχιζόμενη διαδικασία και την επόμενη ημέρα, με λίαν πιθανή την ελλιπή παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύκολη λήψη αποφάσεων.

 

Δεύτερον, αρκετά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αναφέρονται σε εγκρίσεις αναγκαιότητας διαφόρων προμηθειών, χωρίς να έχει προηγηθεί απολογιστική διαδικασία κι ουσιαστική τεκμηρίωση για τη προϋπολογιζόμενη δαπάνη και με προτεινόμενη διαδικασία τις απ’ευθείας αναθέσεις.

Υπενθυμίζουμε, ότι επανειλημμένα κατά το παρελθόν σύσσωμες οι μειοψηφίες έχουμε καταγγείλει αυτές τις πρακτικές, επειδή θεωρούμε ότι κατ’αυτό το τρόπο πλήττεται κι υποβαθμίζεται κατάφωρα και βάναυσα ο προγραμματικός ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Τρίτον, ορισμένα θέματα αναφέρονται στη σύσταση συλλογικών οργάνων (ένα μάλιστα στον ευαίσθητο Τομέα της Παιδείας), χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά συζήτηση για επίτευξη των απαραίτητων συναινέσεων.

 

Τέταρτον, παραμένει για εμάς πάντοτε ανοικτό το θέμα της συγκρότησης του Προεδρείου του ΔΣ, καθώς εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από την Επιτροπή του άρθρου 152, στην οποία έχουμε προσφύγει.

 

Ο κ.Ζαμάνης κι οι συνεργάτες του οφείλουν ν’ αντιληφθούν, ότι πρέπει να λειτουργήσουν ουσιαστικά, επιδιώκοντας πραγματικές συναινέσεις στα ζωτικά προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας κι εγκαταλείποντας τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τα περιστασιακά πυροτεχνήματα για τη δημιουργία εντυπώσεων.

 

Εμείς, μέχρι ν’ αλλάξει ρότα, θ’ αντιστεκόμαστε με όλα τα πρόσφορα και νόμιμα μέσα, για ν’ αποκτήσει ο Δήμος πραγματικά εύρυθμη λειτουργία.

 

Υ.Γ: Είναι αυτονόητο, ότι για πραγματικά επείγοντα θέματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η σχετική πρόβλεψη περί «κατεπείγοντος» του Κανονισμού Λειτουργίας κι έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *