Ανοικτοί Ορίζοντες: Έμμεση ομολογία ενοχής από τον κ. Καλαφατέλη

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ανοικτοί Ορίζοντες, για την υπόθεση του νερού στο Κρυονέρι: 

Σχετικά με δελτίο Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την υπόθεση της παράνομης προμήθειας νερού από τον τέως Κοινοτάρχη Κρυονερίου και τα όσα αναφέρονται σε αυτό, επισημαίνουμε τα εξής:
Τα δελτία Τύπου της παράταξής μας, επικεντρώθηκαν στις πρωτοφανείς μεθόδους για το δημόσιο λογιστικό, που εφηύρε ο κ. Καλαφατέλης, όπως το ότι ο εκδότης του εντάλματος πληρωμής της Κοινότητας είναι ο ίδιος με τον δικαιούχο – δηλαδή «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει» όπως λέει ο λαός μας – και φυσικά στο Φύλλο Μεταβολών που απεστάλη από την 6η Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου επισημαίνεται ότι δεν μπορεί δικαιούχος του εντάλματος να είναι ο φορέας έκδοσής του.
Επομένως, ασχοληθήκαμε με τα αυτονόητα και δεν παρουσιάσαμε αποσπασματικά στοιχεία, όπως αναγράφεται στο δελτίο Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Αναφέραμε αυτό που κάθε λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν, ότι δηλαδή δεν μπορεί να πληρώνονται 40.000 ευρώ μετρητά, και μάλιστα δύο φορές, χωρίς να υπάρχει μία υπογραφή – ποιος τα πήρε «ζεστά» από το ταμείο – όταν το ένταλμα πληρωμής εκδίδεται στο όνομα της ίδιας της Κοινότητας.
Όμως, όπως θα φανεί και στην πορεία, αυτό δεν γινόταν μόνο για τα ΝΕΡΑ αλλά και για άλλες περιπτώσεις, ήταν δηλαδή μία έξυπνη «πατέντα» του τέως Κοινοτάρχη Κρυονερίου.
Σήμερα, που το Φύλλο Μεταβολών του Ελεγκτικού Συνεδρίου λέει τα αυτονόητα, έχουμε στο δελτίο Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας τις πρώτες ομολογίες ενοχής, με τη φρασεολογία «Σύγκρουση καθηκόντων…», «γραφειοκρατική αντίληψη του νόμου…», «η τότε νομοθεσία άφηνε ελάχιστα περιθώρια …».
Τώρα λοιπόν, που το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, το άλλοτε «παλληκάρι» οχυρώνεται πίσω από την Ενωτική Πρωτοβουλία και το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο Κρυονερίου.
Αλήθεια, για τα ΝΕΡΑ γιατί απαντά υπό τη σκέπη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας; Το θέμα αφορά τα μέλη της παράταξης συνολικά; Δηλαδή, όταν γράφει με κεφαλαία γράμματα «ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ», πρέπει οι δημότες να καταλάβουν, ότι τις ίδιες πρακτικές θα χρησιμοποιούσαν και σήμερα τα τωρινά μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας; Δηλαδή, ασπάζονται και αυτοί την παντελή έλλειψη νόμιμων διαδικασιών; Γιατί, επιτέλους, ο κ. Καλαφατέλης δεν αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη και κρύβεται πίσω από την παράταξη και τα μέλη της; Γιατί δεν έχει το θάρρος να ομολογήσει και να αφήσει κατά μέρος τους υπόλοιπους, αφού προκύπτει ότι για το συνολικό ποσό (483.502,31 ευρώ) μόνο ο ίδιος είναι υπόλογος εξ’ ολοκλήρου;
Και για να μην μείνει αναπάντητο το υστερόγραφο του δελτίου Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: με κανέναν από όσους αναφέρονται στην καταγγελία για τα ΝΕΡΑ ο Δήμαρχος Διονύσου δεν έχει συνεργαστεί ποτέ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *