Με 19 ψήφους πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η Βάνα Ζώτου

Η Βάνα Ζώτου, εκλέχτηκε πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου. Η Βάνα Ζώτου, επιλογή της διοίκησης του Δήμου, ψηφίστηκε, από από 19 συμβούλους, με παρόντες 37, αντί 41. Αντιπρόεδρος ο υποψήφιος της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καρασαρλής με 28 ψήφους και Γραμματέας η υποψήφια από τις ελάσσονες μειοψηφίες Ανθή Λουκάτου με 26 ψήφους.
Για να φθάσουμε στην εκλογή της προέδρου, χρειάστηκαν τρεις ψηφοφορίες, ενώ για τις τις υπόλοιπες θέσεις αρκούσε η πρώτη . Οι ψηφοφορίες ήταν μυστικές. Για να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία, ήταν απαραίτητη, η απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 21 ψήφοι. Στην πρώτη ψηφοφορία ε συγκέντρωσε 18 ψήφοι, 17 λευκές ψήφοι, ενώ υπήρξαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια. Στη δεύτερη ψηφοφορία, 18 σύμβουλοι ψήφισαν θετικά, 15 λευκά και 4 άκυρα ψηφοδέλτια. Στην ψηφοφορία αρκούσε η απλή πλειοψηφία των παρόντων συμβούλων. Οι παρόντες ήταν 37. Τα αποτελέσματα ήταν: 19 θετικοί ψήφοι, λευκές 16 και 2 άκυρα .
Σε ότι αφορά τις δύο άλλες θέσεις, εξέλεγαν με την πρώτη οι Τάσος Καρασαρλής και Ανθή Λουκάτου. Ο μεν Καρασαρλής για το αξίωμα του Αντιπροέδρου έλαβε 28 ψήφους με 6 λευκά και 2 άκυρα, ενώ η Ανθή Λουκάτου για το αξίωμα της Γραμματέως συγκέντρωσε με 26 ψήφους, με 9 λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο

Απάντηση

Verified by MonsterInsights