Ο Βασίλης Σούλης επικεφαλής του προπονητικού τμήματος του ΑΟ Διονύσου

Νέο προπονητικό τιμ απέκτησε ο Α.Ο.  Διονύσου (ΑΟΔ), με τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή Βασίλη Σούλη, να αναλαμβάνει επικεφαλής του εγχειρήματος και θα πλαισιώνεται από τον Γιάννη Κρητική και την Χρύσα Καζαντζίδου.

Αναλυτικά , ο Βασίλης Σούλης  είναι υπεύθυνος Προπονητών-Επικεφαλής Ακαδημίας, ο  Γιάννης Κρητικός  προπονητής ανδρικού-εφηβικού και η κα. Χρύσα Καζαντζίδου  προπονήτρια των ακαδημιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου (ΑΟΔ), στα πλαίσια του προγραμματισμού της αθλητικής σεζόν 2018-2019, ανακοινώνει επίσημα τη σύνθεση της νέας προπονητικής ομάδας στο Τμήμα Καλαθοσφαίρισης, η οποία απαρτίζεται από τον κ. Βασίλη Σούλη (Υπεύθυνος Προπονητών-Επικεφαλής Ακαδημίας) και τους προπονητές κ. Γιάννη Κρητικό (Προπονητής Ανδρικού-Εφηβικού και την κα. Χρύσα Καζαντζίδου (Προπονήτρια Ακαδημίας).

Ο Βασίλης Σούλης είναι παλαίμαχος, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και διπλωματούχος προπονητής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Έχει ύψος 2.08μ. και αγωνιζόταν στη θέση του Σέντερ. Ξεκίνησε πολύ μικρός (1987) στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς και το 1995 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα. Στον Ολυμπιακό παρέμεινε μέχρι το 2001.Τη σεζόν 1995-1996 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος, τη σεζόν 1997-98 αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πάτρας ως δανεικός και αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίχτης του πρωταθλήματος. Με τους ερυθρόλευκους κατόρθωσε να κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα Ελλάδος (1996, 1997), ένα Κύπελλο Ελλάδος (1997) και μία Ευρωλίγκα (1997). Από το 2001 έως και το 2009 αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες (Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, Πανελλήνιο, Περιστέρι Αθηνών, Πανιώνιο, Κολοσσό Ρόδου, Ολυμπιάδα Πατρών και Αιγάλεω).
Ο Βασίλης Σούλης έχει πραγματοποιήσει 85 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδος και έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων 1995 στην Αθήνα, χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων 1994 στην Χαλκίδα, 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες Ανδρών του 1997 που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία και έχει συμμετάσχει με την Εθνική ανδρών στο Ευρομπάσκετ του 1999 στην Γαλλία.

Ο Γιάννης Κρητικός είναι παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και διπλωματούχος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ξεκίνησε το μπάσκετ από πολύ μικρή ηλικία στον Γ.Σ. Περιστερίου, όπου αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα των ακαδημιών, καθώς και στην ανδρική ομάδα μέχρι το 2001. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Δάφνη (Α1 εθνική κατηγορία), καθώς και σε Άλιμο, Ξάνθη, Ηλυσιακό, Δούκα και Παγκράτι (Α2 εθνική κατηγορία). Παραμένει έως σήμερα ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής που έπαιξε με την Εθνική ομάδα των Ανδρών, όντας 17 χρονών.
Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός προπονητής στην Ζάκυνθο (Β΄ Εθνική) και συνέχισε σε Περιστέρι και Μανδραϊκό ως βοηθός προπονητής στο ανδρικό (Β Εθνική) και προπονητής στις εφηβικές ομάδες.

Η Χρύσα Καζαντζίδου ως αθλήτρια έχει αγωνιστεί στις ομάδεςΑ.Ο. Σταυρούπολης, Απόλλωνα Καλαμαριάς, ΜΕΝΤ, Άρη Θεσσαλονίκης και Α.Ε. Πυλαίας.

Η Χρύσα Καζαντζίδου ως αθλήτρια έχει αγωνιστεί στις ομάδεςΑ.Ο. Σταυρούπολης, Απόλλωνα Καλαμαριάς, ΜΕΝΤ, Άρη Θεσσαλονίκης και Α.Ε. Πυλαίας.
Έχει κατακτήσει 2η και 3η θέση σε Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες με το Αριστοτέλειο κολλέγιο,
ενώ ως κορασίδα έχει αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα. Ως προπονήτρια έχει εργαστεί στις ακαδημίες του Α.Ο. Σταυρούπολης και Αστέρα Σίνδου, στον Ηρακλή Θεσ/νίκης (βοηθός γυναικείου τμήματος & προπονήτρια στις ακαδημίες), στη μικτή ομάδα κοριτσιών της ΕΚΑΣΘ (επίλεκτη εθνική ομάδα κορασίδων), στον Μέγα Αλέξανδρο (ακαδημίεςμίνι–κορασίδων), στονΆρη Θεσσαλονίκης: (ακαδημίες μίνι–κορασίδων) και στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (συμμετοχή με τη σχολική ομάδα στους τελικούς αγώνες της Θεσσαλονίκης).

Η ανανέωση στο ανθρώπινο δυναμικό σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών συνιστούν ένα στέρεο εφαλτήριο για την επίτευξη ακόμη υψηλότερων στόχων και την εξέλιξη των αθλητών μας σε ατομικό επίπεδο μέσα από συλλογική προσπάθεια, με γνώμονα το ομαδικό πνεύμα.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον τέως προπονητή της ομάδας μας, κ. Δημήτρη Βασιλακάκο, για την πολύχρονη συνεργασία μας.

Απάντηση

Verified by MonsterInsights