Πανστρατιά της γαλλικής επιχειρηματικής ελίτ στο πλευρό του Μακρόν στην Ελλάδα

Συνοδεία δεκάδων μεγαλοστελεχών επιχειρήσεων φτάνει το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανούελ Μακρόν, σε μία επίσημη επίσκεψη που αποτελεί «μήνυμα εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές από τα Ηλύσια Πεδία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης:
η άφιξη του Γάλλου προέδρου είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
στις 13.00 θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
αμέσως μετά ο κ. Μακρόν θα γίνει δεκτός από τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο
θα ακολουθήσει αντίστοιχη υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
στις 19.00 είναι προγραμματισμένη ομιλία του Γάλλου προέδρου στον Λόφο της Πνύκας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο κ. Τσίπρας
στις 21.00 θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο
την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα υπάρξει συνάντηση των κ. Μακρόν και Τσίπρα με με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στους χώρους του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται στην επίσκεψή του αυτή από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ και από περίπου 40 στελέχη γαλλικών εταιρειών.

Όπως ανέφερε το ΑΜΠΕ, ο κ. Μακρόν σύμφωνα με πηγή από τα Ηλύσια Πεδία (το γαλλικό προεδρικό μέγαρο) «θα στείλει στην Ελλάδα ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για την ανάκαμψη» σε αυτή τη χώρα «σύμβολο της ευρωπαϊκής κρίσης».

Η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να συνοδεύσουμε την Ελλάδα σε αυτή την πιο θετική φάση που ξεκινά και είναι, όπως ελπίζουμε, συμβολική για μια νέα φάση στην Ευρωζώνη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *