Πινούν νερό στο όνομα του Βαμβακά στην Δροσιά

 

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα βήματα γραφής της Γιώργου Βαμβακά στις Ακαδημίες της Νίκης Δροσιάς. Ο πολύπειρος γυμναστής, που έκανε μεγάλη καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έκανε τον κόσμο να μιλάει για τις καινοτομίες που εισήγαγε στην προπόνηση. Το σπουδαιότερο όλων είναι η φιλοσοφία, που προσπαθεί να περάσει στα νέα παιδιά, με διττό στόχο: μέθοδος και σοβαρότητα, τόσο στον αθλητισμό, όσο και στα μαθήματα.
Ιδιαίτερο βάρος ο Βαμβακάς δίνει στη συνεργασία με τους γονείς, τους οποίους συμβουλεύει να λειτουργούν υποστηρικτικά στην προσπάθεια των παιδιών, χωρίς όμως ψέματα και συγκρίσεις με συναθλητές τους. «Μην παριστάνετε τον προπονητή, δείξτε ότι οι ήττες, σε κάθε αγώνα της ζωής, είναι απλώς ένα γεγονός που θα το βοηθήσει να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη και ότι μέσα απ’ αυτό πρέπει να προχωρά μπροστά» σημειώνει, προσθέτοντας πως όλοι οι αθλούμενοι από μικρή ηλικία πρέπει να αναπτύξουν μια υγιή αγωνιστική διάθεση και παρόρμηση για συναγωνισμό, ψυχαγωγία.
Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί ο στόχος: η νίκη. «Η νίκη σε έναν αγώνα με έντιμο τρόπο είναι πολύ σημαντική» επισημαίνει, «η νίκη όμως με ανέντιμο τρόπο και οποιοδήποτε κόστος είναι λάθος».
Οσο για την πειθαρχία, ο καταξιωμένος γυμναστής με τις τόσες επιτυχίες στο ενεργητικό του, θεωρεί «αναγκαιότητα», την οποία πρέπει να καταλάβουν οι νέοι ποδοσφαιριστές από τα πρώτα βήματα τους, όπως επίσης το νόημα της υπακοής, των κανόνων και των κανονισμών.

Απάντηση