Στέλιος Κοροβέσης: “Η Περιφέρεια χρηματοδότησε έργα 600.000.000 στην Ανατολική Αττική”

Ο Στέλιος Κοροβέσης , θα είναι ξανά υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό, της Ρένας Δούρου. Ο Στέλιος Κοροβέσης, έμπειρος με τα κοινά, καθώς στο παρελθόν έχει διατελέσει τρεις τετραετίες δήμαρχος Αγίου Στεφάνου, ενώ είναι εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος, μιλάει στο Dionysos Press:
Ξανά λοιπόν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος; Πολλές φήμες σας έφερναν αλλού.
Εδώ και καιρό έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Σε αυτό έχει παίξει ρόλο ότι για τα μεν δημοτικά μας και μετά από τρείς τετραετίες δημαρχιακής θητείας, έχει κλείσει ο κύκλος, οπότε τόπο και υποστήριξη νέων δυνάμεων στα δε άλλα, όπως για παράδειγμα εθνικές εκλογές, το ασυμβίβαστο που έχω λόγο της θέσης μου ως Προέδρου της εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ, ακόμα και αν ήθελα, αποκλείει τη συμμετοχή μου.

 Μπαίνω κατευθείαν στα δύσκολα. Είστε ευχαριστημένος από την μέχρι σήμερα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και από το έργο της Ρένας  Δούρου;;;;;
Σαν συνεργάτης της και πολύ περισσότερο διεκδικώντας την επανεκλογή μου, θα έπρεπε να πω ναι. Αυτό το ναι όμως δεν το λέω για τα παραπάνω αλλά γιατί το πιστεύω απολύτως. Φυσικά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και για αυτό κατανοώ και αυτούς που είτε λόγο μεγαλύτερων προσδοκιών ή λόγο αντιπολιτευτικότητας της ασκούν και μας ασκούν σκληρή έως και εμπαθή κριτική.

 Στέλιο μπορείς να μας πεις κάποια παραδείγματα που υποστηρίζουν την καλή σου άποψη για την Ρένα Δούρου Δούρου και την Περιφέρεια;
Ευχαρίστως. Πολύ πρόσφατα δημοσιοποίησα μία κατάσταση προϋπολογισθέντων έργων και εγκεκριμένων όλων των δήμων της Αν. Αττικής, ύψους περίπου 600.000.000 ευρώ, χωρίς να υπάρχει κανένας δήμος που δεν χρηματοδοτήθηκε χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς των διαχωρισμό σε ημέτερους ή μη. Είχες ώριμη απαίτηση, πήρες έργο. Για όσους θητεύσαμε ως Δήμαρχοι προηγουμένων θητειών, είναι γνωστό, ότι για να εντάξουμε έργο σε κάποιο πρόγραμμα θα έπρεπε να είμαστε «κολλητοί» ή να παραβιάζουμε αρχές και αξίες μας. Επίσης δεν παραβλέπω τη βοήθεια σε νοσοκομεία, στο προσφυγικό ζήτημα, τη βοήθεια σε άλλες Περιφέρειες που – είτε λόγο σεισμών ή άλλων αιτιών – χρειάστηκαν την οικονομική και όχι μόνο υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Αλλά υπάρχουν και τόσα άλλα που αν τα απομνημονεύαμε θα χρειαζόντουσαν σελίδες ολόκληρες.

 Και η κακή πλευρά της διοίκησης Δούρου;
Αυτή θα μπορούσατε ίσως εσείς, αντικειμενικότερα από εμένα, να την δείτε. Πάντως όποιος δουλεύει κάνει και λάθη. Και πρώτη από όλους η ίδια η Περιφερειάρχης, με τη δημοκρατικότητα που την διακρίνει, έχει αναφερθεί σε αυτά. Πάντως δεν πρέπει να διαφεύγει το γεγονός ότι από τις Περιφέρειες της Ελλάδας – για λόγους που όλοι κατανοούμε – ήταν η Δούρου αυτή στην οποία από τα ΜΜΕ και σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της, στοχοποιήθηκε τόσο.

Εσένα Στέλιο πια ήταν η κυρίως ενασχόλησή σου στη Περιφέρεια;
Η Περιφερειάρχης κατ αρχή με όρισε και μου εμπιστεύτηκε την διοίκηση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, τις οποίες θα έπρεπε νομοθετώντας να τις εντάξουμε – προσωπικό 98 υπαλλήλων και υπηρεσιών – από το τότε Υπουργείο Εμπορίου, με φυσικό προϊστάμενο τον κο Γιακουμάτο, στην Περιφέρεια Αττικής. Μία προσπάθεια ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη.

 Έχω μάθει ότι εκεί κάνατε κάποιες αξιόλογες δράσεις, πέστε μας κάτι για αυτές;
Δεν είναι σωστό να ευλογήσω τα γένια μου.

Στέλιο Κοροβέση οι πολίτες πρέπει να ξέρουν. Επιβάλλεται να μου πείτε κάποια πράγματα.
Πάμε λοιπόν: Σέ όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής τοποθετήσαμε χημικές τουαλέτες, για γυναίκες και άνδρες, για τους πωλητές και τους πελάτες. Δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα, εν μέσω μνημονίων, που απευθύνεται στα εκατομμύρια των πωλητών που εξυπηρετούνται από τις λαϊκές αγορές. Έλυσε όντως μακροχρόνιες ανάγκες και έδωσε τέλος σε μία κατάσταση που δεν φημιζότανε για τον πολιτισμό της. Δεν πρέπει να ξεχάσω ότι με αυτούς τους ωραίους συνεργάτες μου νομοθετήσαμε και χρηματοδοτήσαμε ευπαθείς οικονομικά οικογένειες με δωρεάν κουπόνια ύψους 1.000.000. ευρώ, κάθε χρόνο, διευκολύνοντας ανθρώπινες ανάγκες που ήταν και είναι υπαρκτές. Με τους ίδιους καλούς μου συνεργάτες – Ομοσπονδίες, Σωματεία και απλούς πωλητές των Λ.Α. – διανείμαμε στην κυριολεξία τόνους ειδών λαϊκής αγοράς (οπωροκηπευτικά, κρέας, ψάρια κλπ), με συγκεκριμένες δράσεις, σε λαϊκές γειτονιές αδιακρίτως σε άπορους. Σώσαμε 2.000 περίπου άδειες επαγγελματιών λαϊκών αγορών που δεν είχαν ανανεωθεί ποτέ και κινδύνευαν με οριστική αφαίρεση.

– Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.
– Εσείς το κρίνετε

 

Ο Στέλιος Κοροβέσης, δεν είπε όχι στην “ανάκριση” των προσωπικών του!
 Οικογένεια;
Φυσικά, με τρείς κόρες και τέσσερα εγγόνια.

 

Διαβάζω ότι παίξατε ποδόσφαιρο.
Ναι στον Άγιο Ιερόθεο και στον Ωρωπό από τον οποίο κατάγομαι.
Ομάδα;

Παναθηναϊκός

Χόμπυ;
Χμ…. Η καλή παρέα και οι καλοί φίλοι. Αυτοί που ποτέ δεν σε προδίδουν.

 

 

Απάντηση

Verified by MonsterInsights