Εθελοντική αιμοδοσία , διοργανώνει ο Δήμος Διονύσου

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει την 22η  εθελοντική αιμοδοσία, τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, και ώρες 17:00 έως 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου (Λεωφ. Κρυονερίου 3) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Ο Δήμος Διονύσου λειτουργεί τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος,  σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ,  για την κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και δημοτών. Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία. Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό,  διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του Δήμου Διονύσου εφοδιάζονται με κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη και με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους οικείους του.

Η αιμοδοσία είναι μία πράξη εθελοντισμού και αλληλεγγύης , της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται.

 Το αίμα ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ, για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Παρακαλούμε όλους τους δημότες, τους κατοίκους και τους εθελοντές αιμοδότες  να δώσουν το δυναμικό τους «ΠΑΡΩΝ» και σε αυτή μας την προσπάθεια, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Μέσω της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, πολλοί συμπολίτες μας έχουν βοηθηθεί σε ώρες κρίσιμες για την υγεία τους.  Το σύνθημα – στόχος «Κάθε Δημότης & Αιμοδότης» πρέπει και μπορεί να γίνει πραγματικότητα χάρη στην ευαισθητοποίηση και την ευγενική προσφορά όλων μας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού

Κανάρη 3, Άνοιξη τηλ.: 213 213 9811, 213 203 0600

e-mail:aimodosiadd@gmail.com

Απάντηση

Verified by MonsterInsights