Ελευθερία στην ενημέρωση

«Πρώτο θέμα», στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά στα social media, έχει αναδειχθεί η νομική δίωξη της δημοσιογράφου Μαρίας Χαζάπη, της διαχειρίστριας της ηλεκτρονικής σελίδας, «Οδός Διονύσου».
Ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, πρότεινε και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, την Τρίτη(21/11) αποφάσισε την νομική δίωξη της Μαρίας Χαζάπη. Αιτία ένα δημοσίευμα του καλοκαιριού. Πιο συγκεκριμένα, σ τις 28 Αυγούστου, Οδός Διονύσου δημοσίευσε άρθρο στη στήλη Η άποψή μας με τίτλο Η Δημοτική Αρχή και τα αυγά του φιδιού . Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περιγράφεται η αδυναμία της Διοίκησης του Δήμου να στήσει επίσημους, δημοτικούς, επικοινωνιακούς διαύλους για τη γνωστοποίηση του έργου της, με αποτέλεσμα να στραφεί σε άλλους, ανώνυμους, δρόμους. Στο δημοσίευμα επισημάνθηκε η χρησιμοποίηση του επίσημου λογότυπου του Δήμου.

Η Οδός Διονύσου, διώκεται για ένα δημοσίευμα, καθώς η δημοτική αρχή πιστεύει ότι συκοφαντείτε .
Με αυτές τις διαδικασίες , φαίνεται ότι χάνεται η μπάλα.
Στην δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ούτε στην ενημέρωση υπάρχουν αδιέξοδα.
Σαφέστατα, δεν μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θέλει. Όχι όμως έλεγχος και η απειλή της γκιλοτίνας.
Οι πολίτες θέλουν να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα  της πόλης μας. Να έχουν μια σφαιρική άποψη, για ότι συμβαίνει στα δρώμενα του Δήμου Διονύσου, για τα τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου, των αθλητικών συλλόγων, των πολιτιστικών συλλόγων, του Διονύσου.
Οι πολίτες κρίνουν τα μέσα ενημέρωσης. Οι πολίτες κρίνουν τα μέσα ενημέρωσης.
Χρειάζεται ηρεμία και νηφαλιότητα.

Απάντηση

Verified by MonsterInsights