Ζητείται ελπίς…

Προεκλογική περίοδο, θυμίζει το τελευταίο διάστημα ο Διόνυσος. Η κυβερνώσα παράταξη του Δήμου, «Ανοικτοί Ορίζοντες» βρίσκεται σε συνεχή κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση, την «Ενωτική Πρωτοβουλία».

Οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Η μια παράταξη κατηγορεί την άλλη για λάθη, λάθη, λάθη. Και στην μέση οι πολίτες του Διονύσου.

Τα προβλήματα του Διονύσου, πολλά. Πάμπολλα.

Τα προβλήματα ζητούν λύση. Παραμένει όμως άγνωστό αν και πότε θα λυθούν.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, ότι είναι ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, η ομαλή λειτουργία του σχολείου. Σε ένα βαθμό ναι Το υπουργείο Παιδείας είναι υπεύθυνο, για τους δάσκαλους και καθηγητές, για τα βιβλία και για την διδακτέα ύλη. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος, για την σχολική στέγη. Όλοι οι γονείς ελπίζουν την 11η Σεπτέμβρη, τα σχολεία του Δήμου Διονύσου, να είναι έτοιμα, να υποδεχθούν, εκπαιδευτικούς και μαθητές .

 

Τα έργα είτε για την αποχέτευση είτε για όμβρια ύδατα, είναι καθηλωμένα, ή στην καλύτερη κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Και οι δύο παρατάξεις κατηγορούν η μια την άλλη, για τις καθυστερήσεις.
Ελάχιστους απασχολεί ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. 2017 και ο Δήμος Διονύσου, δεν έχει διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα αποχέτευσης. Μόνο ένα μικρό μέρος της πόλης μας, διαθέτει σύστημα αποχέτευσης.

Μερίδα κατοίκων αιτείται την έλευση φυσικού αερίου. Ένα αίτημα σοβαρό. Σε μια περιοχή, που ο χειμώνας είναι βαρύς, η θέρμανση αποτελεί ένα μεγάλο έξοδο και το φυσικό αέριο, αποτελεί υπό φυσιολογικές συνθήκες μια λογική επιλογή.
ΟΙ συνθήκες όμως δεν είναι φυσιολογικές. Το αίτημα των κατοίκων δεν μπορεί να γίνει δεκτό, αν δεν ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης. Όλα αυτά στον Διόνυσο του 2017.

 

Απάντηση

Verified by MonsterInsights