Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, στον Διόνυσο

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Το πρώτο κρούσμα, του κορωνοϊόυ SARS – COV 2, , ανιχνεύθηκε, στον Διόνυσο. Ασθενής είναι ενας 44χρονος, κάτοικος Διονύσου και τα παιδιά του, φοιτούν στον 2ου Δημοτικό σχολείο Διονύσου και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Το σχολείο, δεν θα λειτουργήσει την Δευτέρα. Ο ΕΟΔΥ, θα δώσει οδηγίες, για τις επόμενες ημέρες.

Το Dionysos Press, είχε την πληροφόρηση, από το απόγευμα της Κυριακής, αλλά λόγω της σοβαρότητας της είδησης, περίμενε την επίσημη τοποθέτηση των αρχών, για την παρούσα δημοσίευση.

Η ανακοίνωση

Αναφορικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία κάνουν λόγο για κρούσμα κορωνοϊού (SARS-coV-2) σε γονέα μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, ο Δήμος Διονύσου ανακοινώνει τα εξής :

1. Επιβεβαιώνεται ότι γονέας μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, κατόπιν ιατρικού ελέγχου σε Νοσοκομείο της Αθήνας, βρέθηκε θετικός στο νέο κορωνοϊό (SARS-coV-2).

2. Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το περιστατικό, η Διευθύντρια του Σχολείου κα Τριανταφυλλιά Δάλλα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος θα δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος που έχει προκύψει. Η κα Δάλλα είναι επίσης σε στενή επαφή και επικοινωνία με το Δήμο Διονύσου.

3. Οι μαθητές οι οποίοι είναι παιδιά του γονέα που βρέθηκε θετικός SARS-coV-2, για προληπτικούς λόγους δεν προσέρχονται για μάθημα στο σχολείο.

4. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τη Διευθύντρια του σχολείου, τις δύο τελευταίες εβδομάδες και πολύ πριν από τη διαπίστωση του κρούσματος κορωνοϊού σε γονέα, δεν επιτρεπόταν για καθαρά προληπτικούς λόγους η επίσκεψη γονέων στο σχολείο.

5. Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω απολύμανσης που είχε δρομολογήσει για προληπτικούς λόγους ο Δήμος Διονύσου, όπως άλλωστε και σε όλα τα σχολεία της περιοχής.

6. Ο ΕΟΔΥ μετά από προσεκτική ιχνηλάτηση του περιστατικού είναι ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει αν συντρέχει λόγος για τη λήψη επιπλέον μέτρων (τυχόν κλείσιμο του σχολείου για περισσότερες μέρες κλπ).

7. Ο Δήμος Διονύσου παρακολουθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και τον ΕΟΔΥ την εξέλιξη του περιστατικού και συνιστά ψυχραιμία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Be the first to comment

Απάντηση