Σπίρτζης: «Δεν θα τοποθετηθούν διόδια, σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο»

Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιο βρέθηκε και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ανακοίνωσε για μια ακόμη φορά, ότι οι σταθμοί των διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, δεν θα τοποθετηθούν, καθώς θα εφαρμοστεί το αναλογικό σύστημα χρέωσης, το 2018. Στην τοποθέτηση του, επανέλαβε μάλιστα την βούληση της κυβέρνησης να υπάρξει μια συνολική επαναδιαπραγμάτευση των διοδίων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση των πλευρικών σταθμών σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο εκκρεμεί από το 2010.

Ας θυμηθούμε λίγο, από το όχι μακρινό παρελθόν….

Tο 2010, ο τότε υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης, είχε δηλώσει λίγο μετά την συνάντηση με τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή και την Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων ΒΑ Αττικής. 

«Δεν αποκάλυψα εγώ ότι θα τοποθετηθούν πλευρικά διόδια στη Νέα Οδό, γιατί  όλοι γνωρίζουν ότι αυτά προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης του 2007. Όλοι γνωρίζουν ότι οι απώλειες εσόδων που έχει μέχρι σήμερα ο παραχωρησιούχος από τη μη τοποθέτηση διοδίων, τις διεκδικεί από το δημόσιο. Ήδη στο υπουργείο έχουν φτάσει αιτήματα του παραχωρησιούχου να αποζημιωθεί για όσο διάστημα (περίπου 1 χρόνο) δεν λειτουργούν οι σταθμοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *