Σ. Φάμελλος: Η καθυστέρηση των δήμων να δώσουν στοιχεία για τους δασικούς χάρτες δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία και πολλά προβλήματα

Εμείς έχουμε αφήσει τα μεγάλα λόγια και κάνουμε τις μεγάλες πράξεις. Δεν χρειαζόταν ούτε τυμπανοκρουσίες χρειαζόταν μόνο δουλειά. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι η θεοποίηση της φράσης ‘βγαίνουμε στις αγορές’ αλλά η δυνατότητα η χώρα μας να κάνει την δική της πολιτική και επιλογή και στο οικονομικό πεδίο. Αυτό είναι το σημαντικό, να κάνουμε τα δικά μας αυτόνομα βήματα και στην οικονομία στο σχεδιασμό και την κοινωνία, να απελευθερωθούμε από τους βραχνάδες που οι προηγούμενες κακές κυβερνήσεις δημιούργησαν στη χώρα μας με υπέρογκα χρέη και λανθασμένες επιλογές προς όφελος λίγων» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμμελος σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές.

Μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των δασικών χαρτών και το γεγονός ότι κάποιοι δήμοι δεν έχουν καταθέσει ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία.

«Εμείς θα ανακοινώσουμε ξανά σήμερα, δύο μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας ποιοι δήμοι δεν έχουν συνεργαστεί, την προηγούμενη εβδομάδα οι δήμοι ήταν 27 που δεν είχαν συνεργαστεί. Υπήρχαν 3 δήμοι στο νομό Χαλκιδικής και δύο στο νομό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν είχαν αποστείλει τα στοιχεία, δηλαδή τα όρια οικισμών και τις οικιστικές πυκνώσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες σε αυτές τις περιοχές που επισκέπτονταν τη σελίδα του κτηματολογίου για να κάνουν τις δηλώσεις για τους δασικούς χάρτες, δεν έβλεπαν ποιο είναι το όριο του οικισμού τους, με αποτέλεσμα να πρέπει για κτίρια εντός σχεδίου να κάνουν αντίρρηση, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται και δεν χρειάζεται» σημείωσε σχετικά.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι αυτή η καθυστέρηση «δημιουργεί ταλαιπωρία στους πολίτες και δημιουργεί φόρτο στις επιτροπές αντιρρήσεων και μπορεί να δημιουργήσει αμφισβητήσεις για πολλά κτίρια».

«Είχαμε δώσει τη δυνατότητα αυτή από τον Μάιο του 2016 οι δήμοι να προσδιορίσουν τις οικιστικές πυκνώσεις, έτσι ώστε να επιλύσουμε τοπικά τα θέματα ισοζυγίου δάσους. Υπάρχει τροποποίηση  της δασικής έκτασης τα τελευταία 70 χρόνια και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε σε κάθε περιοχή να αποκαταστήσουμε το ισοζυγίου δάσους, μη αμφισβητώντας το δικαίωμα της κατοικίας όταν έχει γίνει σε νόμιμο οικόπεδο και με νόμιμη διαδικασία» τόνισε ακόμη ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος επισημαίνοντας ότι «Οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι δεν έδωσαν στοιχεία (Σιθωνίας, Προποντίδας, Κασσάνδρας, Ωραιοκάστρου και Δέλτα) βάζοντας τους πολίτες σε πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, κάτι που είναι ασύμβατο και με τις θέσεις  της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *