Υπόχρεος να επιστρέψει 700.000 ευρώ ο Δήμος Διονύσου!

Δύο σοβαρά θέματα θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης. Το ένα αφορά τα διόδια και την επικαιροποίηση ψηφίσματος και περαιτρέρω δράδεων και ενεργείων για τις φήμες περί εγκαταστάσεων πλευρικών διοδίων στον Αγιο Στέφανο.
Το άλλο θέμα είναι αρκετα σοβαρό και δεν πήρε την δημοσιότητα που του αρμόζει. Πιο συγκεκριμένα ,το δεύτερο θέμα συζήτησης είναι τον διακανονισμό βεβαιωμένης, ληξιπρόθεσμης οφειλής σε Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς. Πιο συγκεκριμένα αφορά την υποχρέωση του Δήμου να 700.000 ευρώ! Το εν λόγω ποσο ειχε εκταμιευθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την ολοκλήρωση του έργου “Κτηματογράφηση- πολεοδομική μελέτη Α και Β στάδιο πολεοδομικών ενοτήτων 1 και 2 της Κοινότητας Άνοιξης”.
Το συγκεκριμένο έργο δεν τελείωσε ποτέ. Το έργο, που ξεκίνησε επί Δημαρχίας Γ. Νικητόπουλου στην Άνοιξη και συνεχίστηκε στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 1100 ενστάσεις είχαν εξεταστεί οι 1036 μέχρι το 2015. Εύλογο ερώτημα, γιατί δεν εξετάστηκαν οι υπόλοιπες ενστάσεις, ώστε να πάρει τον δρόμο του. το έργο;
Πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν επαναλειμένες κρούσεις από την αντιπολίτευσημ για την συνέχιση του έργου.
Τέλος το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την προσπάθεια του Δήμου Διονύσου να αναστείλει την υποχρέωση πληρωμής του ποσού. Οι 700.000 είναι απαιτητές , από τη ΔΟΥ Κηφισιάς, συμψηφιζόμενο με δικές της οφειλές προς το Δήμο.
Ο Δήμος Διονύσου, ἠρθε σε συμφωνία με την ΔΟΥ, για διετή διακανονισμό, με μηνιαία δόση 32.800 ευρώ περίπου:

ΘΕΜΑ 1ο: Διακανονισμός βεβαιωμένης, ληξιπρόθεσμης οφειλής σε Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς.
ΘΕΜΑ 2ο: Επικαιροποίηση Ψηφίσματος και περαιτέρω ενέργειες αναφορικά με την εγκατάσταση των Σταθμών Πλευρικών Διοδίων στους Ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *