Ενωτική πρωτοβουλία: “‘’Ο “αόρατος” σύμβουλος και ο ανήξερος δήμαρχος’’

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία με την οποία κάνει γνωστά  στο ευρύ κοινό, ερωτήματα που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Καλαφατέλης, στον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη, κατά την διάρκεια του Δημοτικού  Συμβούλιου, της 6η Σεπτεμβρίου και αφορούσαν θέματα προ ημερησίας διατάξεως:

Ανακοίνωση 

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 6 ης Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης μας Γιάννης Καλαφατέλης έθιξε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα προ Ημερήσιας Διάταξης. Επειδή πιστεύουμε στη διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών θα δώσουμε για όλα την δημοσιότητα που πρέπει με δελτία τύπου. Και συνεχίζουμε.
Ρώτησε , λοιπόν, ο Γ. Καλαφατέλης τον Δ. Ζαμάνη (Δήμαρχος):
-Δεδομένου ότι η δημοτική αρχή αποφεύγει συστηματικά τη λογοδοσία, τη διαφάνεια και τον έλεγχο ακόμη και στις περιπτώσεις που αυτά επιβάλλονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να θέτουμε ερωτήματα για να ενημερώνονται το Σώμα και οι Πολίτες. Είναι γνωστό ότι μεταξύ των Συμβούλων, που έχετε διορίσει για την υποστήριξη και υποβοήθηση του έργου σας, περιλαμβάνεται ένας νομικός.
Αληθεύει ότι ο συγκεκριμένος σύμβουλος εμφανίζεται στο γραφείο του στο Δημαρχείο κάθε Πέμπτη; Είναι επαρκής η απασχόληση αυτή για τις πλήρεις αποδοχές που λαμβάνει; Και επειδή μπορεί να επικαλεστείτε δραστηριότητα εκτός γραφείου, μπορείτε να μας ενημερώσετε πόσες και ποιες υποθέσεις έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος σύμβουλος, σε πόσες και ποιες περιπτώσεις έχει γνωμοδοτήσει, σε πόσες και ποιες περιπτώσεις έχει παρέμβει και έχει παράσχει τις επιστημονικές του γνώσεις;
Να υπενθυμίσουμε ότι είναι δικαίωμα του δημάρχου ο διορισμός των συμβούλων και των συνεργατών αλλά και υποχρέωση να λογοδοτεί για το πού, πώς και πόσο αποτελεσματικά αξιοποιούνται τα χρήματα, που δαπανά ο δήμος και όχι ιδιωτικώς ο ίδιος, για την αμοιβή των συμβούλων αυτών.
Η απάντηση του Δ. Ζαμάνη δεν ήταν … απάντηση.
Μας είπε ότι ο σύμβουλός του ασχολείται με την υπόθεση της Σχολικής Επιτροπής και ότι θα βγει σύντομα το πόρισμα και θα έχει ενδιαφέρον κλπ κλπ, άλλα αντί άλλων.
Ο ΥΠΕΚΦΕΥΓΩΝ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, που σπαταλά το δημοτικό χρήμα σε «αόρατους» συμβούλους με «αόρατο» έργο και ετοιμάζεται να διορίσει ακόμη έναν, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου διέψευσε όλους εμάς και όλους εσάς. Αιρετούς, υπηρεσιακούς και απλούς πολίτες που επισκέπτονται το Δημαρχείο και διαπιστώνουν με τα μάτια τους ποιος και πότε βρίσκεται ή δεν βρίσκεται εκεί.
Να το επαναλάβουμε. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις κ. Ζαμάνη;
Και σε προκαλούμε να μας διαψεύσεις, όπως έκανες και στο Δημοτικό Συμβούλιο, και να μας μηνύσεις για να υπερασπιστείς την χαμένη αξιοπρέπεια και υπόληψή σου.
Εμείς ξέρουμε. Όλοι, πλέον, ξέρουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *