Ξεκινούν τα Διονύσια 2017

Τρεις θεατρικές παραστάσεις, δύο συναυλίες, μια εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο Βωμού Διονύσου και το Συμπόσιο Οίνου & Αμπέλου, περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις των Διονυσίων 2017. Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινούν τα φετινά Διονύσια, ενώ η αυλαία θα πέσει, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης σημειώνει:
“Ο Πολιτισμός είναι σημαντικό αγαθό αλλά και τρόπος έκφρασης του ανθρώπου και ο Δήμος Διονύσου δίνει προτεραιότητα σε αυτόν ως αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη.
Για το σκοπό αυτό καθ ‘ όλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιεί πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και πληθώρα δραστηριοτήτων και επιμορφώσεων, προσφέροντας δυνατότητες συμμετοχής και δημιουργικής ενασχόλησης στους δημότες και κατοίκους του.
Το φετινό πρόγραμμα των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ 2017 περιλαμβάνει παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με μεγάλη ποικιλία και για όλες τις ηλικίες, που επελέγησαν με κριτήριο την υψηλή αισθητική, για να προσφέρουν δωρεάν, ποιοτική ψυχαγωγία και διασκέδαση.
Σας προσκαλούμε όλους να έρθετε στις εκδηλώσεις αυτές και να μοιραστούμε μαζί όμορφες πολιτιστικές βραδιές.”
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 

Τις εκδηλώσεις θα ανοίξουν με συναυλία, η ποπ τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, μαζί με το συγκρότημα urban pop Vegas, στην Πλατεία Κοραλή στην Δροσιά , την 1η Σεπτεμβρίου στις 20.00


Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, σειρά παίρνει το θέατρο με την παράσταση , «Μια νύχτα με τον Τσέχωφ» . Η θεατρική ομάδα της Ανοιξης, μας ξεναγεί στο μεγάλο δημιουργό, σε σκηνοθεσία του Νίκου Ψαρρά . Η παράσταση, θα δοθεί στο παλαιό σταθμό τρένου ΔΕ Διονύσου, στις 20.30.

Την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, στον αρχαιολογικό Βωμού Διονύσου, οι πολίτες της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία ν’ παρακολουθήσουν μια σημαντική παράσταση με τίτλο «Η σονάτα του σεληνοφώτος» .
Η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου, θ’ απαγγείλει την Σονάτα του σεληνοφώτος».
Στο μουσικό μέρος, δημιουργίες του Μίκη Θοδωράκη, θα τραγουδήσουν, η Σοφία Βόσσου και η Μαρία Γράμψα.

Την Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Ζουγανέλης, θα ροκάρουν, στον παλαιό σταθμό τρένου ΔΕ Διονύσου, στις 20.30.
Στην αρχαία τραγωδία είναι αφιερωμένη, η βραδιά της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου.

Στο παλαιό σταθμό τρένου ΔΕ Διονύσου, στις 20.30, θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της Ελλης Βοζικιάδου.

Ώρα για παιδικό θέατρο. Η Κάρμεν Ρουγγέρη, με μεγάλη εμπειρία, στο παιδικό θέατρο, σκηνοθετεί την παράσταση, «Ο μαγικός αυλός» του Μότσαρτ.
Ο «μαγικός αυλός» είναι ένα διαχρονικό παραμύθι, που αφορά όλη την οικογένεια, με θέμα την δύναμη της αγάπης.
Τα Διονύσια, κλείνουν με το Συμπόσιο, Οίνου, Αμπέλου και Ελληνικό Γλέντι. Η μουσική παράσταση, θα δοθεί στον παλαιό σταθμό τρένου ΔΕ Διονύσου, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 20.30.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *