Σε μια κατάμεστη αίθουσα, η εκδήλωση της παράταξης, Μαζί για τον Διόνυσο

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε, η δημοτική παράταξη, Μαζί για τον Διόνυσο, στο πολιτιστικό της Δροσιάς, Σε μια κατάμεστη αίθουσα, η νέα δημοτική παράταξη δήλωσε παρούσα και έτοιμη, για να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην πόλη μας.

Η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Κλήμη

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες, καλησπέρα.

Καταρχάς, εκ μέρους της παράταξής μας ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ αλλά και εγώ προσωπικά σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην σημερινή μας γιορτή. Μια καθιερωμένη βέβαια γιορτή για κάθε παράταξη, που όμως φέτος έχει για εμάς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Θα ξεκινήσω τονίζοντας την παρουσία όλων σχεδόν των υποψηφίων δημάρχων του δήμου Διονύσου. Ο νυν δήμαρχος, ο πρώην δήμαρχος και ένας ακόμα υποψήφιος δήμαρχος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μας τιμούν με την παρουσία τους. Είμαστε βέβαιοι ότι το γεγονός αυτό αντανακλά τη νέα εποχή που ανατέλλει στο δήμο μας. Αντανακλά την ανάγκη των πολιτών για μια τοπική αυτοδιοίκηση που σέβεται τον δημότη, ακούει και κατανοεί τα προβλήματά του, προσφέρει λύσεις, αλλά κυρίως, μιλάει με καθαρή γλώσσα για το μέλλον του δήμου.

Αντανακλά όμως και την ανάγκη των καιρών για συνεργασίες, για συναίνεση, για πρόοδο, για βιώσιμη ανάπτυξη. Και ας είσαστε βέβαιοι όλοι, φίλοι-μέλη της παράταξης, αλλά και εσείς αγαπητοί προσκεκλημένοι, ότι η Παράταξή μας θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις αυτές, θα λειτουργήσει ως ο αξιόπιστος φορέας μετάβασης στη νέα εποχή. Γιατί είναι παράταξη ανοικτή, πολυσυλλεκτική, δημοκρατική. Παράταξη που αγωνίζεται με διαφάνεια και καθαρές θέσεις για την επίτευξη γόνιμων Συνεργασιών σε όφελος των πολιτών του Δήμου.

Η απλή αναλογική, που τόσο πολεμήθηκε από οργανωμένα συμφέροντα και από βολεμένους παράγοντες, φέρνει τον πολίτη, τον δημότη, σε πρώτο πλάνο, ουσιαστικά και όχι τυπικά. Αυτός θα αποφασίσει, όχι μόνο για το ποιος θα είναι ο Δήμαρχος, αλλά ακόμα σημαντικότερο, ποιες παρατάξεις και ποια άτομα θα τον εκπροσωπήσουν, ακριβώς όπως αυτός με την ψήφο του αποφάσισε. Η απλή αναλογική μετατρέπει, με έναν μαγικό τρόπο, τις ψήφους όλων μας από ποσοτικά σε ποιοτικά μεγέθη. Η απλή αναλογική ενισχύει την τοπική δημοκρατία, την συμμετοχή των πολιτών, την δίκαιη ανάπτυξη.

Και πέρα από όλα αυτά, με την απλή αναλογική, θα αποκαλυφθούν την επόμενη κιόλας μέρα οι προθέσεις της κάθε παράταξης, οι αλήθειες και τα ψέματα, η ποιότητα των ανθρώπων που εκλέχθηκαν, η ακεραιότητα του χαρακτήρα τους. Γιατί; Γιατί, άλλο η συναίνεση και άλλο η συναλλαγή, άλλο η αποφασιστικότητα και άλλο η επιβολή, άλλο τα συμφέροντα του δήμου και άλλο τα συμφέροντα των διοικούντων τον δήμο.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Είναι εύκολο να μιλήσουμε για προβλήματα του δήμου, είναι εύκολο να μιλήσουμε για φαινόμενα κακοδιαχείρισης, είναι εύκολο να μιλήσουμε για καθυστερήσεις, ακόμα και για προκλητικές αποφάσεις ή, υπαρκτά ή όχι, σκάνδαλα των προηγούμενων διοικήσεων.

Εμείς επιλέγουμε έναν άλλο δρόμο, αυτόν της προσέγγισης του πολίτη, της πρότασης για το μέλλον, της πειθούς, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, του σεβασμού και της αξιοπρέπειας. Πολλοί λένε ότι έτσι, ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο, δεν κερδίσεις τις εκλογές! Εμείς αντίθετα, πιστεύουμε ότι αυτοί που το λένε, απλώς υποτιμούν τους ίδιους τους πολίτες των οποίων ζητούν την ψήφο.

Η παράταξή μας ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ στηρίζει την ύπαρξή της, την λειτουργία της και το πρόγραμμά της σε πέντε απλές έννοιες-φράσεις: συμμετοχικές διαδικασίες, δημοψηφισματική λογική, σεβασμός στους θεσμούς, τακτικοί απολογισμοί, ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Οι έννοιες αυτές θα συνοδεύουν την λειτουργία μας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας στο δημοτικό συμβούλιο και στα τοπικά συμβούλια, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε. Είτε μας έχουν τιμήσει οι δημότες με το δημαρχιακό αξίωμα είτε βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση θα λειτουργήσουμε με τις ίδιες ηθικές αξίες, με διαύγεια, με διαβούλευση, με συναίνεση και με τον ίδιο στόχο, την μετεξέλιξη του δήμου Διονύσου σε έναν δήμο που θα είναι πρότυπο ανάπτυξης, ευημερίας και δημοκρατίας.

Αλήθεια, τι ακριβώς σημαίνει συμπολίτευση και τι αντιπολίτευση στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο που θα έχει εκλεγεί με την απλή αναλογική; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε όλοι να ξανασκεφτόμαστε τις έννοιες και τις μελλοντικές συμπεριφορές στο νέο συμβούλιο; Μήπως τα πράγματα θα φαίνονται ή θα είναι πιο ρευστά, αλλά σίγουρα και πιο δημοκρατικά και πιο δημιουργικά για τον δήμο; Μήπως πρέπει να ξεχαστούν εξουσιαστικές συμπεριφορές και αυταρχικές αποφάσεις; Μήπως πρέπει να πάψουν να υπάρχουν ημέτεροι και ευνοούμενοι;

Ο δήμος μας αποτελείται από επτά πανέμορφες αλλά συνάμα πολύ διαφορετικές περιοχές. Και η κάθε περιοχή έχει επίσης αρκετές «γειτονιές» με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ίσως διαφορετικά προβλήματα. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την διαφορετικότητα; Θα συνεχίσουμε να τραβάμε διαχωριστικές γραμμές; Θεμελιώδης θέση μας είναι ότι πρέπει να αναδεικνύονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής παράλληλα με τα προβλήματά της, με σκοπό την δημιουργία μίας σύγχρονης και δυναμικής πόλης, με συνολική αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και με σημαντική βελτίωση της καθημερινότητας όλων όσων κατοικούν, εργάζονται ή επιχειρούν στον δήμο Διονύσου, αλλά και όλων των «γειτονιών» του ενιαίου δήμου Διονύσου.

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η συναίνεση και οι συνεργασίες δεν αφορούν μόνο στο «εσωτερικό» του δήμου Διονύσου, αλλά και προς τα έξω. Πιστεύουμε ότι με την συνεργασία της Περιφέρειας και των όμορων δήμων, μπορούν να γίνουν θαύματα!

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σήμερα είναι μέρα γιορτής και ευχών, δεν είναι μέρα ανάλυσης του προγράμματός και των επιμέρους θέσεων της παράταξης μας. Από σήμερα όμως, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 19ης Μαϊου 2019. Ίσως φαίνονται μακριά, αλλά δεν είναι. Οι 100 μέρες που υπολείπονται είναι πολύ λίγες για να επαναπαυθούμε. Ταυτόχρονα όμως, είναι ένα επαρκές χρονικό διάστημα για να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να προτείνουμε, να αναλύσουμε, να πείσουμε και να πολλαπλασιαστούμε.

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι τα γραφεία της παράταξή μας βρέθηκαν, νοικιάστηκαν και, εκτός απροόπτου μετά από 15 μέρες θα έχουμε το δικό μας στέκι. Που βρίσκονται; Μα εδώ στην Δροσιά, σε κεντρικό σημείο.

Επίσης, θα ήθελα να σημειώσετε δύο ημερομηνίες, την 24η Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή και την 15η Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή. Στις δύο αυτές ημέρες η παράταξη μας διοργανώνει δύο σημαντικές ανοικτές εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου. Η πρώτη, με ένα πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο αντικείμενο συζήτησης που αγγίζει όλη την κοινωνία και η δεύτερη με ένα θέμα που αφορά στο βιοτικό επίπεδο των δημοτών, στην επιχειρηματικότητα, στις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες και συνολικά στο μέλλον του δήμου μας. Θα υπάρχουν προσκεκλημένοι ομιλητές-έκλπηξη και ειλικρινά, μην λείψει κανείς. Σύντομα θα ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ως υποψήφιος Δήμαρχος σας καλώ όχι απλώς να στηρίξετε την δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ αλλά να αγωνισθείτε με κάθε τρόπο για την καλύτερη δυνατή παρουσία της στις εκλογές. Για ένα δήμο δημοκρατικό, φιλικό προς τον πολίτη, με σύγχρονες υποδομές και ανταποδοτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Για έναν δήμο που σέβεται τους δημότες και για έναν Δήμαρχο με όραμα και ηγετικά χαρακτηριστικά.

Σας καλούμε να στηρίξετε τον αγώνα μας, να συμμετέχετε ενεργά στις δράσεις μας, να στελεχώσετε τις ομάδες εργασίας, να καταγράψτε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα της γειτονιάς σας, να προβάλλετε το έργο και τις ελλείψεις του συλλόγου στον οποίον μετέχετε, να χτυπήστε πόρτες, να μπείτε σε σπίτια και καταστήματα, να καταγράψετε κάθε πρόταση που διατυπώνεται. Αναδείξτε τον απλό δημότη, τον κάτοικο, τον επιχειρηματία, τον επαγγελματία, ως τον καλύτερο σύμβουλο και συνεργάτη του Δημάρχου.

Μια νέα εποχή γεννιέται για τον δήμο Διονύσου! Με την παρουσία σας και με τη δράση σας, δώστε δύναμη στη Δύναμή μας! Με την ψήφο σας, κάντε το όραμα πραγματικότητα!

Σας ευχαριστώ όλους και Καλή χρονιά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *