Σύσκεψη Καλαφατέλη με τους Προέδρους των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων, για την έγκαιρη προετοιμασία εν’όψει της χειμερινής περιόδου

Σύσκεψη με τους Προέδρους των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων (τη 2η κατά σειρά), με θέμα την έγκαιρη προετοιμασία του Δήμου Διονύσου εν’όψει της χειμερινής περιόδου, πραγματοποίοησε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, παρουσία της αντιδημάρχου καθημερινότητας & περιβαλλοντικής διαχείρισης Γιούλας Λακαφώση και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους Προέδρους να τον ενημερώσουν αναφορικά με τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εν’όψει ενδεχόμενης κακοκαιρίας, όπως ενδεικτικά καθαρισμούς φρεατίων, διάνοιξη ρεμάτων, κοπή ψηλών δέντρων κ.α., και δεσμεύθηκε ότι σε συνεργασία μαζί τους αλλά και με την Περιφέρεια, θα προβεί σε ενέργειες για την ταχύτερη και κατά προτεραιότητα επίλυσή τους, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας.

«Εσείς είστε ο καθρέφτης των πόλεών σας. Φέτος οφείλουμε να εργαστούμε για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του κακού συντονισμού, όταν τον περσινό χειμώνα είχε σημειωθεί χιονόπτωση» είπε απευθυνόμενος προς τους Προέδρους ο κος Καλαφατέλης, ο οποίος εξήγγειλε ένα νέο αποκεντρωμένο μοντέλο λειτουργίας στο πλαίσιο διαχείρισης της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Διονύσου ανέφερε ότι έως τις αρχές Δεκεμβρίου θα είναι γνωστό ποια και πόσα οχήματα θα παραχωρηθούν σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, για τις ανάγκες εκχιονισμού, διάνοιξης δρόμων κλπ, ενώ υπογράμμισε ότι ο κεντρικός συντονισμός των ενεργειών θα πραγματοποιείται από το Δήμο.  

Τέλος ο κος Καλαφατέλης τόνισε ότι η στενή συνεργασία του με τους Προέδρους θα συνεχιστεί και στο μέλλον, με συναντήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό Δήμου και Δημοτικών Κοινοτήτων.  

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, εκτός από το Δήμαρχο συμμετείχαν οι Πρόεδροι: Αγίου Στεφάνου (Δημήτρης Μπαμπανίκας), Άνοιξης (Χαράλαμπος Πιπέρης), Διονύσου (Αναστάσιος Μπάσης), Δροσιάς (Χρήστος Ποτίδης), Κρυονερίου (Ηρακλής Χιώτης), Ροδόπολης (Βασίλης Κλεφτάκης) και Σταμάτας (Γιώργος Κόκκαλης). Ήταν επίσης παρόντες οι Προϊστάμενοι του Δήμου Γεωργία Ροκίδη και Γιώργος Αγγελίδης καθώς και η αντιδήμαρχος καθημερινότητας & περιβαλλοντικής διαχείρισης Γιούλα Λακαφώση.

Απάντηση

Verified by MonsterInsights