Τα βέλη στο αδρανές προεδρείο, από την παράταξη, Μαζί για τον Διόνυσο

Ανακοίνωσε εξέδωσε η παράταξη, Μαζί για τον Διόνυσο, για όσα τραγελαφικά συνέβησαν κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης.

Αναλυτικά

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

Χθες, για μια ακόμη φορά, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετατράπηκε σε αρένα και πεδίο αντεγκλήσεων, υβριστικών χαρακτηρισμών και αχαρακτήριστων πράξεων.
Το ευκολότερο για την παράταξή μας θα ήταν να λειτουργήσουμε ως τιμητές των πάντων ή να επιρρίψουμε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αιρετούς και μη, αποσκοπώντας στα μεγαλύτερα παραταξιακά οφέλη, χάνοντας όμως τη μεγάλη εικόνα και περιοριζόμενοι στην χθεσινή συνεδρίαση, μέχρι την επόμενη ή μεθεπόμενη βέβαια συνεδρίαση που θα διαπιστώσουμε και πάλι τα ίδια!
Η άποψή μας είναι ότι το, ελέω Θεοδωρικάκου, ήδη υποβαθμισμένο Δημοτικό Συμβούλιο δεν λειτουργεί οργανωμένα και με κανόνες, δίνοντας την δυνατότητα και την ευκαιρία στον οποιονδήποτε να μετατρέψει εν ριπή οφθαλμού τη συνεδρίαση σε οχλαγωγία.
Παράλληλα, η μόνιμη απόρριψη κάθε πρότασης συμβούλων της αντιπολίτευσης, η συνεχής επίκληση του “κατεπείγοντος” και η οξεία αντιπαράθεση στην λογική του “άσπρου/μαύρου” οξύνει περαιτέρω την κατάσταση και δεν συμβάλει στην ουσιαστική συζήτηση και επίλυση των προβλημάτων.
Η εικόνα που παρουσιάζει το συμβούλιο στους (δυστυχώς) λίγους δημότες που το παρακολουθούν είναι αποτρεπτική για κάθε ενασχόλησή τους με τα δημοτικά θέματα και οδηγεί στη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ κοινωνίας και τοπικής αυτοδιοίκησης. Μήπως αυτός είναι ο σκοπός;
Ως παράταξη, λίγο πριν αποχωρήσουμε από την συνεδρίαση, τονίσαμε στο (ήδη ελλιπές) Προεδρείο ότι η ευθύνη για όσα είχαν συμβεί και εξακολουθούσαν να συμβαίνουν ήταν αποκλειστικά δική του και ζητήσαμε να τοποθετηθεί και να λάβει αποφάσεις περί διακοπής της συνεδρίασης ή όχι, αλλά και περί των όσων είχαν καταγγελθεί. Δυστυχώς δεν βρήκαμε ανταπόκριση.
Ως ύστατο μέσο διαφύλαξης της σοβαρότητας λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου επαναφέρουμε την πρόταση (και άλλων παρατάξεων) της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεών του ώστε κάθε δημότης να μπορεί να παρακολουθεί και να κρίνει ο ίδιος και κάθε συμμετέχων της διαδικασίας, με όποια ιδιότητα και αν έχει, να φέρει την προσωπική ευθύνη των λόγων του και των πράξεων του.

Για την παράταξη “Μαζί για τον Διόνυσο”

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Νίκος Κλήμης
Λυδία Φέρμελη

Απάντηση