Τι έκανες στον Πόλεμο Θανάση” στη Δροσιά, τη Δευτέρα 21/10

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της Αθήνας από την Γερμανική Κατοχή διοργανώνει παράλληλες προβολές της ταινίας «Τι έκανες στον Πόλεμο Θανάση» 

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με την Ομάδα Πολιτισμού της ΔΚ Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της Αθήνας από την Γερμανική Κατοχή (12 Οκτωβρίου 1944) προβάλλει το αντιπολεμικό αριστούργημα

«ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑΝΑΣΗ» του Ντίνου Κατσουρίδη με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο.

Στην προβολή θα είναι κοντά μας ο Διδάκτωρ του Παντείου Παν/μίου, Σκηνοθέτης και Πρόεδρος της ΠΕΛ Τάσος Λέρτας να μας μιλήσει για την ταινία.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς                                                  

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

«Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση» του Ντίνου Κατσουρίδη

Η ταινία  έχει τιμηθεί με τρία βραβεία στο Φεστιβάλ ταινιών της Θεσσαλονίκης το 1971.

Ελλάδα / 1971 /85’

Με αφορμή την 12η Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Η 12η Οκτωβρίου ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τη Γερμανική κατοχή αποτελεί ημέρα μνήμης, σεβασμού και τιμής σε όλους εκείνους που  αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία. 

Είναι ημέρα γιορτής,  χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον.  Ο καλύτερος φόρος τιμής για όλους όσοι αγωνίστηκαν, είναι να εργαστούμε όλοι μαζί για να πάρει η Αττική τη θέση που της αξίζει σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Κυρίαρχο ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια έχει και ο πολιτισμός. Η επιλογή της ταινίας “Τι Έκανες Στον Πόλεμο Θανάση;” έγινε για συμβολικούς λόγους καθώς αποτελεί ένα αντιπολεμικό  αριστούργημα».  

 Η Ομάδα Πολιτισμού ευχαριστεί τον Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και   την κόρη του μεγάλου σκηνοθέτη Ντίνου Κατσουρίδη, Σίβυλλα για την ευγενική παραχώρηση της ταινίας.

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη

Απάντηση

Verified by MonsterInsights