1ο Διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει το 1ο Διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Αγίου Στεφάνου, με ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι κάθε έτος, σε μία ενιαία διήμερη γιορτή να παρουσιάζονται, συνοδεία μουσικής από καταξιωμένους δημοτικούς καλλιτέχνες, παραδοσιακοί χοροί από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα που λειτουργεί ο Δήμος στις δημοτικές του ενότητες και τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Διονύσου, όπου θα τους δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στους δημότες.

Το πρόγραμμα του 1ου Διήμερου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Διονύσου

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
Χορευτικά τμήματα Δήμου Διονύσου
Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017
Ένωση Ποντίων Δροσιάς
Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού «Χορεύρεσις»
Μουσικοχορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Ρόδο»,
Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Δροσιάς,
Σωματείο Παραδοσιακών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών «Χοροπαίγνιο»

Ειδικότερα, στο φετινό φεστιβάλ, τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Διονύσου θα παρουσιάσουν χορούς από την Πελοπόννησο, τη Θράκη, τη Νάξο, την Κάρυστο, τη Σαλαμίνα, τα Επτάνησα, την Ικαρία, τη Λέσβο, ενώ το παιδικό τμήμα θα παρουσιάσει χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η Ένωση Ποντίων Δροσιάς θα παρουσιάσει χορούς του Πόντου. Το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού «Χορεύρεσις» θα παρουσιάσει χορούς από τις Κυκλάδες. Ο Μουσικοχορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδόπολης «Το Ρόδο» θα παρουσιάσει χορούς από την περιοχή Σαρακατσάνικα. Ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Δροσιάς θα παρουσιάσει χορούς από τη Θεσσαλία και το Σωματείο Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «Χοροπαίγνιο» θα παρουσιάσει μικρασιάτικους χορούς.

 

Απάντηση

Verified by MonsterInsights