Η θέση του ΑΟ Κρυονερίου, για τις επιχορηγήσεις των συλλογικών φορέων

Με αφορμή το θέμα των επιχορήγηση των συλλογικών φορέων του Δήμου Διονύσου και των προσφυγών που έχουν κατατεθεί ο ΑΟ Κρυονερίου, εξέδωσε ανακοίνωσε ενώ παράλληλα ζητά την πρωτοκόλληση της και  την ανάγνωση της στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την επιχορήγηση των Συλλογικών φορέων του Δήμου μας και τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από αυτήν με αφορμή την προσφυγή που έγινε κατά της απόφασης, ως ΑΟ Κρυονερίου επιθυμούμε να δηλώσουμεγνωστοποιήσουμε τα εξής: O ερασιτεχνικός αθλητισμός νοσεί βαριά κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και της ελλιπέστατης μέριμνας της κεντρικής διοίκησης ώστε να μπορέσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

Έχουμε την τύχη και την πολυτέλεια τα τελευταία 6 χρόνια να υπάρχει μέριμνα, υπό τη μορφή επιχορήγησης, από το Δήμο Διονύσου η οποία αποτελεί οξυγόνο για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία προκειμένου να μην μετακυλήσουν κόστη στους ήδη βεβαρημένους γονείς των αθλητών η ακόμα και να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Βεβαίως το σύστημα κριτηρίων που υπάρχει χρειάζεται ανανέωση ώστε να εξορθολογιστεί και να γίνει πιο δίκαια η κατανομή της μέριμνας με βάση τη νομιμότητα αλλά και τις πραγματικές ανάγκες του κάθε σωματείου.

Ο ΑΟ Κρυονερίου καλεί όλες τις παρατάξεις του δήμου μας και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να αφήσουν στην άκρη οποιαδήποτε πολιτική διαφορά, να αναλογισθούν τις συνέπειες των αποφάσεων τους ,να άρουν όσες αφαιρούν η μπορεί να μας αφαιρέσουν το οξυγόνο, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τις διοικήσεις των σωματείων και να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τη δημιουργία εντυπώσεων, όλοι ζούμε εργαζόμαστε και κινούμαστε στην ίδια ‘‘γειτονιά’’ . Οι ταμπέλες που συνοδεύουν τα μέλη των Δ.Σ των συλλόγων κάποτε πρέπει να εκλείψουν και να αντιληφθούν όλοι την πραγματικότητα πριν δικάσουν και καταδικάσουν.

Ο ΑΟ Κρυονερίου προσπαθώντας να προκαλέσει την συζήτηση προτείνει συμπληρωματικά στα υπάρχοντα κριτήρια οι σύλλογοι που μπορούν να επιχορηγηθούν: Α. Να έχουν Αθλητική Αναγνώριση από την Γ.Γ.Α (20%) Β. Να έχουν σε ισχύ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.(20%) Γ. Να επιχορηγούνται με βάση τον αριθμό των ενεργών αθλητών των τμημάτων υποδομών (ηλικίες από 5 έως 17) ετών (20%) Δ. Να επιχορηγούνται με βάση των αριθμό των Γυμναστών,Προπονητών,Ιατρών,Φροντιστών κτλ,που απασχολούν.(10%) Ε. Να έχουν εγκεκριμένο οικονομικό απολογισμό από το Δ.Σ και απολογισμό δράσεων.(10%) Ζ. Να επιχορηγούνται με βάση το ποσοστό εκτέλεσης των προϋπολογισμένων δράσεων.(10%) Η. Τοπικές και πανελλήνιες διακρίσεις των τμημάτων.(10%)

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά μας μέσα στα γήπεδα. Οφείλουμε να το εξασφαλίσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *