Παρόντος του Δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου, εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Διονύσου και το Γυμνάσιο Άνοιξης. Στην εκδήλωση, εκτός των μαθητών του γυμνασίου Άνοιξης, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τη Ρουμανία, την ΠΓΔΜ, την Ιταλία και την Τουρκία τους οποίους φιλοξένησε το Γυμνάσιο Άνοιξης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA με τίτλο «Καλλιεργώντας τις δεξιότητες του σήμερα για ένα πετυχημένο αύριο».

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης κ. Ελένη Κρεμμύδα προλογίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στα οφέλη της συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Διονύσου και προσωπικά τον Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη για την πολύτιμη συνδρομή τους.

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Ζαμάνης κατά την εκφώνηση του λόγου του στην αγγλική γλώσσα αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ανταλλαγής βιωμάτων, χρήσιμων γνώσεων και πολιτιστικών παραδόσεων ανάμεσα στα παιδιά που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες μέσω της κινητικότητας που προβλέπει το πρόγραμμα ERASMUS και παρότρυνε τους μαθητές να επιδιώκουν και να αξιοποιούν ανάλογες δράσεις ώστε να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Επίσης, εξήρε την πρωτοβουλία της διευθύντριας του γυμνασίου Άνοιξης κ. Ελ. Κρεμμύδα αλλά και των λοιπών εκπαιδευτικών του σχολείου που εργάστηκαν σκληρά για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ συνεχάρη και τις μητέρες των παιδιών του γυμνασίου Άνοιξης που με θέρμη αγκάλιασαν τους μαθητές των ξένων αποστολών προσφέροντάς τους, μεταξύ άλλων, γεύματα με παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε στο πλαίσιο του αποχαιρετισμού των ξένων αντιπροσωπειών, μετά από παραμονή μίας εβδομάδας στη χώρα μας, οι ξένες ομάδες με την καθοδήγηση των δασκάλων τους τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια του τόπου τους, αλλά και ελληνικά, ενώ μαθητές του γυμνασίου Άνοιξης χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς καταχειροκροτούμενοι από τους παριστάμενους. Κατά τη λήξη της εκδήλωσης εμφανής ήταν η συγκίνηση στα πρόσωπα των παιδιών αλλά και των συνοδών τους αφού μέσα από τις προβλεπόμενες από το πρόγραμμα ERASMUS+ KA πολυπολιτισμικές δράσεις όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές αισθάνονται πλέον σαν μια μεγάλη παρέα με κοινά σημεία αναφοράς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών κ. Αν. Στασινοπούλου οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Β. Κοκμοτός, Χ. Ντούντα, Π. Τσούκας, Σ. Σπηλιώτης και Αν. Λουκάτου, οι διευθύντριες των Γυμνασίων Αγ. Στεφάνου κ. Μ. Τσιροπούλου, Δροσιάς κ. Ειρ. Πολίτη και Διονύσου κ. Μ. Καπέλα, ο διευθυντής του Δημοτικού Άνοιξης κ. Γ. Παγανόπουλος, ο πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αχ. Δελαγραμμάτικας και η κ. Ξ. Νταγκαλή συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Απάντηση

Verified by MonsterInsights