Κακοκαιρία Elias: Σε επιφυλακή στρατός και πυροσβεστική σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Αττική και Πελοπόννησο

Eπί ποδός βρίσκεται το σύνολο των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΜΑΚ, η Πολιτική Προστασία, το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ελληνική Αστυνομία μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εθελοντές και πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας «Elias», τόνισε σε ενημέρωση, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

«Είναι μια συνεργασία των τριών σωμάτων αυτών έτσι ώστε σε κάθε ευάλωτη περιοχή της Περιφέρειας σε κάθε χωριό το οποίο πλημμύρισε, σε κάθε σημείο στο οποίο δημιουργήθηκαν προβλήματα από την τελευταία καλοκαίρια “Daniel” να βρισκόμαστε εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολλά προβλήματα δημιουργεί η κακοκαιρία Elias στην Πελοπόννησο και στην Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, μιας και έχει διακοπεί η κυκλοφορία τον οχημάτων στο τμήμα από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων.

Συγκεκριμένα, διακοπή κυκλοφορίας από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα, λόγω λασπορροής από καμμένες περιοχές.

Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Elias

H EMY επικαιροποίησε, τη Δευτέρα (25/09), το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ενόψει της κακοκαιρίας Elias.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη (26/09) προβλέπονται – κατά τόπους – ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και, προς τις βραδινές ώρες, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά Ελλάδα (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Απάντηση

Verified by MonsterInsights