Δημήτρης Καϊμάς: «Θέλω να μου δώσουν την ευκαιρία οι συμπολίτες μου, να προσφέρω στον τόπο μου

Ο Δημήτρης Καϊμας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στην Άνοιξη, με την παράταξη, «Μαζί για τον Διόνυσο«.  Μίλησε στο Dionysos Press, για τους στόχους του, για την προσωπικότητα του. Πιστεύει στον εαυτό του και θέλει να εκλεγεί. Πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει στον Διόνυσο, για αυτό ζητά να τον εμπιστευτούν οι πολίτες

 

 Γιατί να σε ψηφίσουν;
Καταρχήν, πιστεύω στην αρχή. Πρώτα επιλέγεις δήμαρχο και μετά σύμβουλο. Οπότε πρέπει να τα βρούμε στις αρχές. Να σε πείσω για το πρόγραμμα της παράταξης. Καλώ τους συμπολίτες μου να επιλέξουν πρώτα την παράταξη μου και μετά εμένα, να μας δώσουν την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε διαφορετικοί, όχι μόνο προεκλογικά στα λόγια και τις διακηρύξεις μας, αλλά και μετεκλογικά καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του επόμενου δημοτικού συμβουλίου. Θέλω να προσφέρω και μπορώ να προσφέρω στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν έχω πείρα, αλλά θ’ αποκτήσω. Μπορώ να προσφέρω στο αθλητισμό, στην παιδεία. Δύο θέματα που τα γνωρίζω και έχω δουλέψει. Ειδικά για τον αθλητισμό έχω όνειρα για την πόλη μας.

Γιατί Μαζί για τον Διόνυσο

Αυτή την παράταξη την αγαπώ, Είναι νέα παράταξη, Μετείχα σε όλες τις διαδικασίες. Για να καταλήξουμε εδώ, περάσαμε από πολλές καταστάσεις. Κάποια στιγμή θα ειπωθούν, Συνάντησα ανθρώπους που ήθελαν συνεργασία, αλλά στην πραγματικότητα, δεν ήθελαν. Δεν ξέρω τι πραγματικά ήθελαν. Εγώ βάζω το χέρι στην φωτιά και λέω ότι παίξαμε τίμια. Τίμια παίξαμε στην διαδικασίες να οδηγηθούμε στην σημερινή μορφή αλλά κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Όταν λέμε βρέχει, έβρεχε. Ποτέ δεν λακίσαμε στα δύσκολα. Στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι ένας από τους πρωτεργάτες της κίνησης αποφάσισε ένα πρωί να λακίσει. Με είχε εξοργίσει, γιατί ένιωσα ότι με πούλησαν. Τελικά μάλλον το ξεπέρασα. Αυτός έχασε , όχι εμείς. Στην μικρή διαδρομή της παράταξης μας, γνώρισα ανθρώπους που τους εμπιστεύομαι και με εμπιστεύονται απέκτησα νέους φίλους. Όπως και αναίρεσα την άποψη μου για κάποιους άλλους.  Έδωσαν προτεραιότητα στο προσωπικό τους συμφέρον. Ο Κολοκοτρώνης στο λόγο του στην Πνύκα είχε πει. «Η προκοπή σας και η μάθησί σας να μην γίνει σκεπάρνι μόνο δια το άτομό σας, αλλά να κοιτάζει το καλό της κοινότητος, και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας». Η παράταξη μας είναι μια παρέα και περνάμε καλά μαζί. Και αφού περνάμε καλά, θα αποδώσουμε και έργο.

 

 

Λέτε ότι είσαστε διαφορετικοί. Δεν ακούγεται καλά ; 

Είναι γεγονός. Μας κατηγορούν γιατί λέμε ότι είμαστε διαφορετικοί. Είμαστε διαφορετικοί γιατί απλά διαφέρουμε.

Είμαστε διαφορετικοί,  γιατί μιλήσαμε τίμια, ξεκάθαρα γιατί φέραμε στο προσκήνιο και καταστήσαμε κεντρικό θέμα στον προεκλογικό αγώνα το θέμα των συναινέσεων, γιατί είμαστε η μόνη παράταξη που από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι πιστεύουμε χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις στην απλή αναλογική, γιατί δεν μπλεχτήκαμε στις απαράδεκτες έως επικίνδυνες για τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, αντιδικίες και αλληλοκατηγόριες.

Πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι, λένε την φράση «δεν είμαι πολιτικός»
Καταλαβαίνω τους λόγους. Όμως δεν μπορώ να ακούω την φράση από ένα υποψήφιο δήμαρχο δεν είμαι πολιτικός. Κάνει λάθος. Πολιτικός είναι. Αν εκλεγεί είναι πολιτικός. Αμείβεται . Πλέον είναι η δουλειά του. Ένας δήμαρχος παίρνει αποφάσεις σημαντικές ίσως και καθοριστικές για την ζωή μας, για την καθημερινότητα.Επίσης με χαλάει, όταν ακούω δεν είμαι με κόμμα. Βρε αδερφέ κάτι ψηφίζεις. Το γελοίο της υπόθεσης είναι η επόμενη μέρα. Αν εκλεγείς καμαρώνεις στο κόμμα σου.

Έχεις μια ιδεολογία. Η ιδεολογία σε μεγάλο βαθμό καθορίζει τις πράξεις σου. Σε ακολουθεί. Παράδειγμα. Διαφορετικά θα πράξει ένας φιλελεύθερος δήμαρχος ή αντιδήμαρχος στο θέμα των παιδικών σταθμών και διαφορετικά ένας αριστερός. Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τροφεία, για κανένα παιδάκι. Είναι πολιτική πράξη, αν το εφαρμόσω .

Σημαντικότερο πρόβλημα της Άνοιξης ;

Αν ήταν ένα το πρόβλημα, θα ήταν καλά τα πράγματα.  Τα προβλήματα είναι πολλά

  • Ένα από τα βασικότερα πρόβλημα είναι η αποχέτευση. Βέβαια είναι σε εξέλιξη το  έργο . Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που πρέπει να βρεθούν λύσεις. Συγκεκριμένα στην Αρχιλόχου, δύσκολα οι κατοικίες θα αποκτήσουν αποχέτευση. Αιτία ένα οικόπεδο, που δεν επιτρέπει την τοποθέτηση αγωγού. Όμως υπάρχει λύση, αλλά κανείς δεν έχει προχωρήσει το θέμα. Απλά υποσχέσεις που έμειναν υποσχέσεις. Οι κάτοικοι θεωρούν τους εαυτούς τους, δεύτερης κατηγορίας.
  • Παιδικές χαρές. Οι γειτονιές θέλουν παιδικές χαρές. Δεν αρκεί σε όλη την Άνοιξη.
  • Τα δυο μας νηπιαγωγεία είναι άλλης εποχής. Θα ήθελα να τα γκρεμίσω και να χτιστούν δύο νέα μοντέρνα νηπιαγωγεία.
  • Το δημοτικό είναι πλέον μικρό. Η ίδρυση και η κατασκευή ενός νέου εξαθέσιου , θα έλυνε και τα πληθυσμιακά θέματα του σχολείου.
  • Ένα πολιτιστικό κέντρο. Δεν διαθέτει η Άνοιξη πολιτιστικό κέντρο.
  • Η Άνοιξη διαθέτει ένα πάρκο που έχει μετατραπεί σε ζούγκλα.  Στο χώρου του Λυκείου, ξεκινά το πάρκο και καταλήγει στο νεκροταφείο. Ανεκμετάλλευτο. Μια ταμπέλα μας θυμίζει την ύπαρξη του πάρκου.
  • Κλειστό γυμναστήριο. Θέλει ανακατασκευή στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια.
  • Το οδικό δίκτυο. Άθλιο. Θέλει ανακατασκευή.

 

Γεγονός που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;
Όταν αντίκρισα για πρώτη φορά την κόρη μου, στο μαιευτήριο. Κατάλαβα γιατί σε αυτούς τους θαλάμους έχουν πολυθρόνες. Λύγισα…

Αν δεν ήσουν Παναθηναϊκός τι ομάδα θα ήσουν;
Άκυρη ερώτηση. Μόνο Πανάθα.

Ποια ιστορική προσωπικότητα θαυμάζεις;
Χμ. Πολλές οι προσωπικότητες. Δύσκολο να διαλέξεις και θα είμαι άδικος. Ο έλληνας γιατρός Παπανικολάου. Αφιέρωσε την ζωή του, στην επιστήμη και στην ανθρωπότητα. Με το τεστ ΠΑΠ, έχουν σωθεί εκατομμύρια ζωές.
Όμως δεν μπορώ να βγάλω εκτός τον Τσε Γκεβάρα. Λες επαναστάτης και αμέσως ο νου σου παει στον Ταε. Ίνδαλμα εκατομμυρίων νέων, σε όλο τον πλανήτη.
Και Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Έλληνας ηγέτης.

Αγαπημένος τραγουδιστής;
Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Metallica .

Αγαπημένος ηθοποιός ;
Θανάσης Βέγγος! Μετά τον Θανάση το χάος!

Aν αλλάζεις επάγγελμα, ποιο χώρο θα ακολουθούσες ;
Χειρούργος.

Υπόσχεση αν εκλεγείς;
Δεν θ΄ αλλάξω αριθμό τηλεφώνου. Θα απαντώ σε κάθε δημότη, για να μάθω τα προβλήματα του. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος, της εμπιστοσύνης των πολιτών. Θέλω στο τέλος της τετραετίας να μπορώ να κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια.

 

 

Be the first to comment

Απάντηση