Εβδομάδα κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και όχι μόνο, καθώς η ΠΟΕ ΟΤΑ, έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις από Δευτέρα ως την Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στο ενδεχόμενο να περάσουν δημοτικές υπηρεσίες, η καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός στα χέρια ιδιωτών. 

Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων:

  • Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Την ημέρα αυτή τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.
  • Τρίτη και Τετάρτη, 22 – 23 Οκτωβρίου, 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.
  • Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα αιτήματα των εργαζομένων:

  • Άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.
  • Απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές.
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να  καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους. Εκσυγχρονισμός του Μηχανολογικού εξοπλισμού προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.

Όσον αφορά στο Σωματείο Υπαλλήλων του Δήμου Διονύσου, ο Πρόεδρός του Μ. Αφίφης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, δήλωσε πως αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του.

Be the first to comment

Απάντηση