Η μελέτη Χλύκα, για τους δασικούς χάρτες, θα συζητηθεί στα προσεχή Δημοτικά Συμβούλια

Ένα μείζον θέμα που αναμένεται ν’ απασχολήσει ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια είναι οι δασικοί χάρτες του Δήμου Διονύσου. Πρόσφατα παραδόθηκε, στις υπηρεσίες του Δήμου, η μελέτη του Νικόλαου Χλύκα.

Στην μελέτη του, ο Νικόλαος Χλύκας, εμφανίζει περιοχές με πορτοκαλί περίγραμμα (πολεοδομικές), περιοχές με κίτρινο (με εκκρεμότητες), αλλά και ιώδες(οικιστικές πυκνώσεις). Η μελέτη βασίστηκε σε αυτά που προβλέπει η νομοθεσία, τις αποφάσεις του Δασαρχείου και τις παρατηρήσεις του Δήμου.

Ο Δήμος Διονύσου, πήρε θέση, για τον εν λόγω θέμα:  

«Βάσει του Ν.4389/2016 η ανάρτηση των δασικών χαρτών για όλη την Ελλάδα θα γίνει αφού εξαιρεθούν τα περιγράμματα των οικισμών καθώς και οι οικιστικές πυκνώσεις, που θα αποστείλουν οι Δήμοι.

Οι προτάσεις των Δήμων βάσει του ανωτέρω Νόμου δεν επιτρέπεται να αγνοηθούν κατά την ανάρτηση.

Ο Δήμος Διονύσου εμπροθέσμως, από τον Δεκέμβριο του 2016, έχει αποστείλει για όλους τους οικισμούς του πορτοκαλί περιγράμματα (χαρακτηρίζοντάς τους αμιγώς οικιστικές περιοχές) βάσει της αριθμ. 221/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και σ’ αυτή την θέση του θα εμμείνει και θα την υπερασπιστεί με κάθε πρόσφορο τρόπο» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *