Κινήσεις και διαδικασίες για την σύνδεση του Δήμου Διονύσου με το φυσικό αέριο, αποφάσισε το Δημ. Συμβούλιο

 

Χωρίς προστριβές και ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διονύσου.

Το πρώτο θέμα του συζητήθηκε ήταν ένα αίτηα κατοίκων που ζητά την βοήθεια του Δήμου, ώστε η περιοχή μας να έχει την δυνατότητα της χρήσης του φυσικού αερίου. Όλοι υποστήριξαν ότι είναι πρέπει να γίνει μια ομαδική προσπάθεια με προτεργάτη τον δήμο, ώστε να συνδεθεί ο Δήμος Διονύσου με το φυσικό αέριο.
Ομόφωνα πέρασε και η έγκριση διενέργειας για την προμήθεια τροφών για τα αδέσποτα ζώα Δήμου Διονύσου». Ο Σπύρος Σπηλιώτης εκ μέρους της Δημοκρατικής Ανατροπής, ήταν θετικός στην έγκριση του ποσού, ενώ ζήτησε από την ηγεσία του Δήμου, να βρεθεί ένα τόπος ώστε να δημιουργηθεί ένα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ομόφωνα εγκρίθηκε η αναγκαιότητας συνδιοργάνωσης και συμμετοχής του Δήμου Διονύσου στις εκστρατείες ECOMOBILITY & FREE MOBILITY 2017–2018 με τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον». Και εδώ υπήρξε η επισήμανση της Δημοκρατικής Ανατροπής που υποστήριξε το εγχείρημα, αλλά ζήτησε από τον Δημοτική Αρχή, να βοηθήσει πραγματικά τα σχολεία που θα λάβουν μέρος. Μάλιστα τόνισε, ότι στην προηγούμενη σχολική χρονιά, μόλις ένα γυμνάσια πήρες μέρος.

Απορρίφθηκε, η επιδότηση του Καπή Διονύσου, για την γιορτή έναρξης Περιόδου 2017 – 2018 του ΚΑΠΗ Διονύσου. Αξιωματική ,μείζονα αντιπολίτευση, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που ηγείται του δήμου, υποστήριξαν ότι οι επιχωρήσεις είναι συνολικές για όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου και όχι μεμονωμένα.
Ένα θέμα που απασχόλησε αρκετά το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν η επίσπευση διαδικασιών ολοκλήρωσης – οριοθέτησης ρέματος Ροδόπολης. Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής προσδοκούν να υπάρξει λύση στο θέμα του ρέματος της Ροδόπολης.
Ομόφωνα υποστήριξαν όλες οι παρατάξεις, το θέμα να συζητηθεί, σε ένα προσεχές δημοτικό συμβούλιο, αφού πρώτα υπάρξει η επικοινωνία με την Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με τα δεδομένα πάντως σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα, φαίνεται να δίνεται λύση, μετά τις διαδικασίες που ολοκληρώθηκαν από την πλευρά της Περιφέρειας , αλλα και του Δήμου.

Εγκρίθηκε η γεωτεχνική μελέτη για την κατασκευή των αντλιοστασίων ακαθάρτων στη Δ.Κ. Άνοιξης. Υπήρξε η επισήμανση του Γιάννη Καλαφάτέλη, για το κόστος, υποστηρίζοντας ότι είναι υπερβολικό

Απάντηση

Verified by MonsterInsights