Νέο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στην περιοχή του Δήμου Διονύσου

Την ίδρυση 6θέσιου  δημοτικού σχολείου στην πόλη μας, πρότεινε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, του Υπ. Παιδείας.


Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης(31/10) και έγινε δεκτό . Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σύντομα, η πόλη μας, θα αποκτήσει σχολείο. Στα χαρτιά ναι. Στην πράξη μας όμως τα πράγματα είναι δύσκολα. Είτε να χτιστεί, είτε να ενοικιαστεί χώρος, είναι οι λύσεις, μόνιμες ή προσωρινές .
Η κατασκευή ενός σχολείου είναι η ιδανική λύση. Για την κατασκευή ενός νέου σχολείου, απαιτείται οικόπεδο. Αυτή την στιγμή, δεν υπάρχουν δημοτικά οικόπεδα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Μόνο στην Άνοιξη και στην Δροσιά, είναι διαθέσιμα δημοτικά οικόπεδα. Στην συνέχεια πρέπει να εγκριθούν από τα αρμόδια υπουργεία η κατασκευή νέου σχολείου.
Αυτή την στιγμή απαιτείται η ίδρυση ενός σχολείου, για την αποσυμφόρηση των σχολείων μας, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και θα γίνει κατορθωτό με την μίσθωση κατάλληλου χώρου .
Τα στοιχεία των όμορων σχολείων καταγράφονται ως εξής:
1ο Δ.Σ. Αγ. Στεφάνου οργ. 12/θεσιο, αλλά λειτουργεί ως 13/θεσιο και αριθμό μαθητών 297
2ο Δ.Σ. Αγ. Στεφάνου οργ. 12/θεσιο, αλλά λειτουργεί ως 16/θέσιο και αριθμό μαθητών 327
1ο Δ.Σ. Άνοιξης οργ, 12/θεσιο, αλλα λειτουργεί ως 15.θεσιο και αριθμό μαθητών 345

Λύνεται το πρόβλημα;

Πάντως, το πρόβλημα δεν θα λυθεί με την ίδρυση, ενός 6θεσιου Δημοτικού. Αριθμητικά ναι. Ποιοτικά όμως όχι. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο, Αγ. Στεφάνου είναι ένα παλιό σχολείο, που δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης.  Ηταν ένα καλό σχολείο, για τις εκπαιδευτικές ανάγκες παλαιών δεκαετιών. Όχι όμως στις σύγχρονες.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε,

οι τουαλέτες είναι στην αυλή.

Οι αίθουσες διδασκαλίες είναι μικρές,

Δεν υπάρχει αίθουσα γυμναστικής, γυμναστήριο,

Δεν υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ,

Τα γραφεία των διδασκάλων είναι μικρά,

Γενικά, απαιτείται ένα σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο.

 

 

Απάντηση

Verified by MonsterInsights