Νομοθετική πρωτοβουλία για την Κάρτα Υγείας του αθλητή

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο  Υπουργείο Υγείας  ανάμεσα στον Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την Κάρτα Υγείας του αθλητή.
Η κάρτα υγεία του Αθλητή, είναι φλέγον θέμα που απασχολεί ομοσπονδίες, συλλόγους, προπονητές τους αθλητές και τους γονείς τους, εδώ και πολλά χρόνια. Η ανάγκη πρόληψης των αιφνίδιων θανάτων αθλητών αλλά και η χάραξη εθνικής στρατηγικής για τον προαγωνιστικό έλεγχο, εντοπισμού των ομάδων στόχων αλλά και οι δομές διάσωσης και πρώτων βοηθειών στους αγωνιστικούς-αθλητικούς χώρους βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.
Αποφασίστηκε η στενή συνεργασία των δυο Γενικών Γραμματέων καθώς και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (Ε.Κ.Α.Ε.) του Ειδικού Κέντρου Καρδιάς Αθλητών και Νέων (Ε.Κ.Κ.Α.Ν.), της Πυροσβεστικής, της Καρδιολογικής Εταιρίας και των θεσμικών ιατρικών φορέων, προκειμένου να εξειδικευτεί άμεσα το πρωτόκολλο προληπτικού ελέγχου, οι μηχανισμοί και οι φορείς του προληπτικού ελέγχου, η εκπαίδευση και η πιστοποίηση των ελεγκτών και των διασωστών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από το Ε.Κ.Α.Ε. οι κ.Καποδίστριας και Εμμανουηλίδης, από το Ε.Κ.Κ.Α.Ν οι κ. Αναστασάκης και Ριτσάτος, από την Πυροσβεστική ο κ. Ηλίας Πετρόπουλος ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και ο κ. Γ. Ντουνιάς σύμβουλος του υπουργού και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας.
Θα ακολουθήσει πρόσκληση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), σε αρμόδιες επιστημονικές εταιρείες, σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την συγκεκριμενοποίηση και εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων.

 

Απάντηση

Verified by MonsterInsights