Ξεκίνησε η φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Διονύσου με κόστος 350.000 ευρώ

Το πρόγραμμα της φύλαξης των δημοτικών εγκαταστάσεων και κοινόχρηστων χώρων του δήμου Διονύσου, από ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ξεκίνησε να υλοποιείται από την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017, σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος του προγράμματος, ανέρχεται στο ποσό των 350.000 ευρώ. Ένα ευκαταφρόνητο ποσό. Η ασφάλεια και η φύλαξη, των δημοτικών εγκαταστάσεων είναι αναμφισβήτητα σημαντική. Ισως όμως η δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, να ήταν μια καλύτερη λύση, καθώς θα έδινε εργασία σε πολίτες του Διονύσου. Επίσης η φύλαξη των δημοτικών κτηρίων, δεν ενισχύει το  αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.  Η αστυνόμευση της περιοχής, σίγουρα δεν είναι υπόθεση της δημοτικής αρχής. Θα μπορούσε όμως να απαιτήσει, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καλύτερη αντιμετώπιση, αν θεωρεί ότι η ευρύτερη του περιοχή του Δήμου Διονύσου, υστερεί σε αστυνόμευση.  

Οι υπηρεσίες του προγράμματος αφορούν, στη φύλαξη και στην ασφάλεια των δημοτικών εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού τους καθώς και του περιβάλλοντος χώρου αυτών, και στην προστασία των δημόσιων σχολείων, αθλητικών χώρων, παιδικών χαρών, πάρκων, πλατειών, αντλιοστασίων, δεξαμενών νερού και όλων των κοινόχρηστων χώρων, από βανδαλισμούς, δολιοφθορές και καταστροφικές επεμβάσεις τρίτων.

Η φύλαξη έχει στόχο, με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και νόμιμα μέσα, την αποτροπή εισόδου ατόμων σε δημοτικούς χώρους και εγκαταστάσεις όπως είναι τα σχολεία, τα γυμναστήρια, τα γήπεδα και τα δημοτικά κτίρια, τις ώρες που δεν λειτουργούν, καθώς και την αποτροπή παράνομων ενεργειών όπως είναι οι κλοπές, οι βανδαλισμοί, οι εμπρησμοί και η κάθε είδους πρόκληση ζημιών.

Για το σκοπό αυτό,10 ειδικά οχήματα φύλαξης, επανδρωμένα τα 9 με οδηγούς – φύλακες και το 1 με φύλακα επόπτη, κατάλληλα εκπαιδευμένους, θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, όλες τις μέρες της εβδομάδας και όλο τον χρόνο, για να ελέγχουν και να επιτηρούν τα κτίρια και τους χώρους. Όλα τα αυτοκίνητα φέρουν ειδικό εξοπλισμό για να επιτελείται αποτελεσματικά το έργο της φύλαξης και αναγράφεται ευκρινώς επάνω αυτά σε αυτά, «Δήμος Διονύσου υπηρεσίες φύλαξης».

Παράλληλα, η φρούρηση και η προστασία των δημοτικών κτιρίων αναμένεται να έχει πολύτιμη προστιθέμενη αξία και για την απαραίτητη ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας όλων των δημοτών και κατοίκων καθώς, σύμφωνα με τη σύμβαση, κάθε περιπολικό της ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας θα διανύει κάθε βράδυ με ειδικά και διαφορετικά δρομολόγια, περισσότερα από 110 χιλιόμετρα. Επιπλέον, θα διέρχεται τρεις τουλάχιστον φορές, κατά τη διάρκεια τη νύχτας, από κάθε δημοτικό κτίριο ή κοινόχρηστο χώρο και κατά συνέπεια και από κάθε δρόμο εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Διονύσου. Οι χώροι που θα φυλάσσονται σε όλο τον Δήμο είναι περισσότεροι από 200 και βρίσκονται και στις επτά δημοτικές ενότητες.

 

 

 

Διονύσης Ζαμάνης: «Προστατεύουμε τη δημοτική περιουσία και ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών»

Ο Δήμαρχος Διονύσου  Διονύσης Ζαμάνης δήλωσε σχετικά: «Η δέσμευσή μας, γίνεται πράξη. Είναι μία πολύ σημαντική υπηρεσία που σκοπό έχει να φυλάσσονται αποτελεσματικά η δημοτική περιουσία και οι κοινόχρηστοι χώροι, και να αποτρέπονται κάθε είδους βανδαλισμοί και καταστροφές. Καταρτίσαμε και υλοποιείται, από ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ένα πλήρες και αναλυτικό σχέδιο περιπολιών, από 10 επανδρωμένα οχήματα φύλαξης με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, που κάθε βράδυ για 365 μέρες το χρόνο, θα διασχίζουν από άκρη σε άκρη όλες τις γειτονιές και τους δρόμους του Δήμου μας για να ελέγχουν και να επιτηρούν, σε όλες τις δημοτικές ενότητες, τους χώρους που χρειάζονται φύλαξη. Πιστεύουμε πως αυτό θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των δημοτών, στον περιορισμό των παραβατικών συμπεριφορών, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει σημαντικά και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του Δήμου μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *