Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και σήμερα 3/7

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Διονύσου, ευνοούν τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), για σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ.Γ.Π.Π. συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε ισχύ είναι, επίσης, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές στους παρακάτω δρόμους:
Λίστα οδών που απαγορεύεται η κυκλοφορία στον Δήμο Διονύσου.
1. Οδός Μπαφίου -Τατοΐου (είσοδος προς το κτήµα Τατοΐου) της ∆ηµοτικής Ενότητας Κρυονερίου.
2. Πέραν του τέρµατος της οδού Ανεµώνης, (παράλληλος των σιδηροδρομικών γραµμών ΟΣΕ) προς το Κτήµα Τατοΐου στη Δηµοτική Ενότητα Κρυονερίου.
3. Οι δύο προσβάσεις προς τη θέση Αγ. Τριάδα της Δηµοτικής Ενότητας Αγ. Στεφάνου µέσω της Λεωφ. Φράγµατος Λίµνης Μαραθώνος και της οδού Πλάτωνος.
4. Εντός του Άλσους Ανοίξεως (πρώην ΣΑΑΚ), που περικλείεται από τη Λεωφόρο Ανοίξεως – Σταµάτας και τις οδούς Αναπαύσεως, Μεσολογγίου, Λυκαβηττού, Προφ. Ηλία και Πιπεροπούλου.
5. Η οδός Άνδρου που οδηγεί στα δύο Πυροφυλάκια του Διονυσοβουνίου, στη Δηµοτική Ενότητα Ροδόπολης.
6. Ο δρόµος πέραν του Νέου Κοιµητηρίου Δηµοτικής Ενότητας Ροδόπολης, που οδηγεί περιφερειακά προς το εξωκκλήσι του Αγ. Ιωάννου Νηστευτή.
7. Οι ανώνυµοι δασικοί δρόµοι των Δ.Ε. Διονύσου και Δροσιάς αντίστοιχα που οδηγούν προς το Πεντελικό Όρος και ειδικότερα τις θέσεις, «Σωληνάρι», «Αλούλα», «Όσιο Λουκά» και «Άγιο Παντελεήµονα».
8. Η Λ. Αθηνών, στο τµήµα µεταξύ της οδού Θέτιδος Δηµοτικής Ενότητας Εκάλης του Δήµου Κηφισιάς και οδού Μεσσήνης της Δηµοτικής Ενότητας Δροσιάς του Δήµου Διονύσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *