Συντονισμός δράσεων στη βόρεια Αθήνα για σεισμούς και πυρκαγιές…

Το σχέδιο δράσης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμικού φαινομένου ήταν…
το αντικείμενο του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βόρειου Τομέα Αθηνών που συνεδρίασε, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου.

Ειδικότερα, δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες που σχετίζονται με τους πρωτοβάθμιους προσεισμικούς ελέγχους δημόσιων κτιρίων, την επικαιροποίηση των χώρων καταφυγής και καταυλισμού των πολιτών, την μετεγκατάσταση κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών, την καταγραφή τόσο των υποδομών ζωτικής σημασίας, όσο και των διαθέσιμων πόρων σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, ενώ αποφασίστηκε η διοργάνωση άσκησης ετοιμότητας στη βόρεια Αθήνα τον προσεχή Νοέμβριο.

«Η πρόληψη και ο συντονισμός είναι τα κλειδιά για να αντιμετωπίσουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις από φυσικές απειλές και κινδύνους» επισήμανε ο κ. Καραμέρος. Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, «προσαρμόζουμε διαρκώς τους σχεδιασμούς μας με βάση τη συσσωρευμένη εμπειρία και τα επιτεύγματα των επιστημόνων».

Υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης ενός αποτελεσματικού συστήματος επικοινωνίας και ροής πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων παραγόντων και υπηρεσιών. Για το σκοπό αυτό, ανακοίνωσε «η Περιφερειακή Αρχή πρόκειται να συνεργαστεί με τους ραδιοερασιτέχνες».

Τέλος στη συνεδρίαση επικαιροποιήθηκε και η απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων και της παραμονής των περιπατητών σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές όταν είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα ο καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων εντός των σχεδίων πόλεων με πρωτοβουλία των οικείων δήμων με χρέωση της σχετικής δαπάνης στους αδιαφορούντες ιδιοκτήτες όπως η ορίζει η σχετική νομοθεσία…

Απάντηση

Verified by MonsterInsights