Την Κυριακή η προσπάθεια επανεκλογής νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Θερμή αναμένεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κληθούν να εκλέξουν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου. Το προεδρείο κατέπεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/06), μετά από προσφυγή των παρατάξεων της μειοψηφίας.
Οι παρατάξεις της μειοψηφίας κατέφυγαν στην αποκεντρωμένη διοίκηση, καθώς στην προ τριών μηνών διαδικασία εκλογή, η Βάνα Ζώτου, (υποψήφια πρόεδρος) έλαβε μόλις 15 ψήφους έναντι 41. Για να θεωρηθεί έγκυρή η εκλογή, θα έπρεπε να λάβει 21 ψήφους, δηλαδή, το 51% των δημοτικών συμβούλων. Η εκλογική διαδικασία επαναλαμβάνεται άλλες δύο φορές. Αν και πάλι δεν μπορέσει αν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό προτίμησης των δημοτικών συμβούλων, τότε η ανάδειξη γίνεται με την κοινωνική αποδοχή. Δηλαδή, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, ορίζεται ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου .

Η Κυριακή, αναμένεται δύσκολη, για την παράταξη που διοικεί τον δήμο. Αυτή την στιγμή, δεν θεωρείται δεδομένη, η ψήφιση της Βάνας Ζώτου, από 21 συμβούλους. Δύσκολα μεν, αλλά είναι δυνατό να μην υπάρξει διαρροή. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μόνη της, η κυβερνώσα δημοτική παράταξη, δεν μπορεί να εκλέξει πρόεδρο. Χρειάζεται μια ακόμη ψήφο και αυτή λογικά θα βρεθεί , από τον Γρηγόρη Ίσσαρη, που πρόσφατα διαγράφηκε, από την παράταξη του Γιάννη Καλαφατέλη, καθώς στηρίζει ανοικτά με την ψήφο του τις επιλογές του Διονύση Ζαμάνη!

Τα ερωτηματικά όμως προέρχονται εκ των έσω. Φαίνεται πως υπάρχουν αντιδράσεις, στην παράταξη του Διονύση Ζαμάνη, στο πρόσωπο της Βάνας Ζώτου και φάνηκε στην διαδικασία εκλογής που δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό. Οι πληροφορίες θέλουν να ασκούνται έντονες πιέσεις, στους αμφισβητίες, ώστε να στηρίξουν την Βάνα Ζώτου…
Τα ερωτηματικά δεν τελειώνουν εδώ. Σε περίπτωση που η ψηφοφορία, δεν βγάλει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε θα οδηγηθούμε, στην περίπτωση της κοινωνικής αποδοχής, δηλαδή των σταυρών. Το σενάριο θέλει να αρνηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι, μέχρι να φθάσουμε στην Βάνα Ζώτου. Πληροφορίες θέλουν, δημοτικό σύμβουλο που προηγείται της Βάνας Ζώτου, να μην θέλει να παραιτηθεί της δυνατότητας του, να ορισθεί πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κυριακή κοντή γιορτή…..

Απάντηση

Verified by MonsterInsights