Την παράσταση “Ενας φόνος για γέλια”, ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Αγίου Στεφάνου

Βραδιές θεάτρου, θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι κάτοικοι του Διονύσου. «Ενας φόνος για γέλια», είναι ο τίτλος της παράστασης που θ’ ανεβάσει η θεατρική ομάδα Αγίου Στεφάνου Δήμου Διονύσου. Μια διασκευή της Ελένης Ρουφάνη, βασισμένη στο θεατρικό έρφο του Rick Abbot «Play on», σε σκηνοθεσία της Ευδοκίας Σουβατζή.

Έντεκα χρόνια πορείας
Η Θεατρική Ομάδα Αγίου Στεφάνου συμπληρώνει 11 χρόνια πολιτιστικής πορείας και όπως αναφέρουν τα μέλη της: «Εγκαινιάζουμε φέτος τη δεύτερη δεκαετία συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά του Δήμου μας, με την παράσταση «Ένας φόνος για γέλια!». Μια ξεκαρδιστική κωμωδία καταστάσεων όπου οι πρόβες, αλλά και η πρεμιέρα ενός αστυνομικού έργου, δυσκολεύονται από τις διαρκείς αλλαγές που κάνει στο κείμενο η ιδιόμορφη συγγραφέας του. Πρόκειται για ένα έργο μέσα στο έργο, με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές σ’ ένα διαρκή αγώνα να βγάλουν άκρη με τα απρόοπτα και τις διαρκείς ανατροπές. Μια απολαυστική φαρσοκωμωδία με ίντριγκες, έρωτες και χιούμορ, πίσω και εμπρός απ’ την αυλαία…».
Η σκηνοθέτης του έργου Ευδοκία Σουβατζή σημειώνει : «Μια θεατρική παράσταση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όλα μπορούν να συμβούν, ή να μην συμβούν ενώ θα έπρεπε! Αυτό λέει ο Abbott στο έργο του «Η παράσταση συνεχίζεται…» και σ’ αυτό βασίστηκε η Ελένη Ρουφάνη, προσθέτοντας ρόλους, καταστάσεις και ελληνικό χρώμα. Το έργο δεν θέτει ερωτήματα ή προβληματισμούς. Είναι δροσερό, χαριτωμένο, βάζει το θεατή στο παιχνίδι, του κλείνει το μάτι διαρκώς και του δείχνει πόσο δύσκολο, κουραστικό, μεγάλης εγρήγορσης και ικανότητας ζήτημα είναι το να αποδίδεις τα μέγιστα για μια καλή παράσταση. Τώρα βέβαια όταν οι ηθοποιοί –του έργου εννοώ- είναι ερασιτέχνες (όπως και οι δικοί μας), η συγγραφέας μεγάλο ψώνιο (όχι όπως η δική μας), η υπόθεση αστυνομική (άστα να πάνε) και η πρεμιέρα σε δύο μέρες, ε… η πανωλεθρία είναι προ των πυλών…».

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Αραβίδου Γιούλα, Βαρβαγιάννης Σπύρος, Βασιλοπούλου Ντίνα, Βρανά Μπετίνα, Γκουζίμπα Λένα, Δεδοπούλου Ολυμπία, Ζερβουδάκη Πένη, Ζουρμπάνος Νίκος, Κανδρής Διονύσης, Κανελλοπούλου Ζηνοβία, Μεγακαλάκης Παύλος, Μπαρώνη Ζωή, Ρουφάνη Ελένη, Συμεωνίδη Ρένα, Χάιτας Μπάμπης, Χουλιαρά Σοφία.

Οι συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Ευδοκία Σουβατζή, Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ρουφάνη, Μουσική Επιμέλεια: Ευδοκία Σουβατζή, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ντίνα Βασιλοπούλου, Φωτισμοί – Χειρισμός κονσόλας: Θανάσης Ντούλας, Ευδοκία Σουβατζή, Μακιγιάζ: Ιωάννα Μαρίνου, Υπεύθυνη Ομάδας: Ελένη Ρουφάνη.
Ημερομηνίες Παραστάσεων:
Παρασκευή 16 έως Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 21:00. Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, (Πεντζερίδη 3).
Παρασκευή 29 Ιουνίου έως Κυριακή 2 Ιουλίου, στις 21:00.Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, (Λ. Κρυονερίου 3)
Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 21:00. Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου.

Σε όλες τις παραστάσεις η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *