Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο

Μαυροφορεμένες μητέρες, που έχουν χάσει τα παιδιά τους σε τροχαίο,  πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με σύνθημα, «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» . 

Η εικόνα συγκινητική, και ταυτόχρονα σε ανάγκαζαν να ρωτήσεις, “Γιατί;

Κρατούσαν  τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους, και φόραγαν  μια λευκή πεταλούδα με το όνομα του νεκρού παιδιού τους στο στήθος. Τα πρόσωπα τους πονεμένα  ζήτησαν για ακόμη μια φορά «γρήγορη, πραγματική και αυστηρή απονομή Δικαιοσύνης».

Οι μητέρες συνέταξαν επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητούν: «Να τροποποιηθούν τα οικεία άρθρα του Ποινικού Κώδικα και να διπλασιαστούν οι ποινές. Καμία ποινή να μην είναι με αναστολή, μήπως αυτά αποτελέσουν, στο μέλλον, αποτρεπτικό παράγοντα. Να συσταθούν Τμήματα Δικαστηρίων, σε κάθε Περιφέρεια, που να εκδικάζουν μόνον υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων (αστικά και ποινικά), με στόχο να επιταχυνθεί η απόδοση δικαιοσύνης».

Η επιστολή κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, συναντήθηκε με τις μητέρες και τους  παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σχετικά με την αυστηροποίηση του πλέγματος διοικητικών κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Μερικές από τις αλλαγές  θα είναι: 

  • αφαίρεση διπλώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα
  • σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης ΚΟΚ από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού οχήματος.

 

Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι στην νομοθετική ρύθμιση, θα προβλέπονται και άλλες σημαντικές αλλαγές οι όποίες θα ανακινωθούν σύντομα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *