Κ. Μητσοτάκης στην Κ.Ο της ΝΔ: «Ο λαϊκισμός γνωρίζει παντού ήττα»

Με αναφορά στις γαλλικές εκλογές και συσχετισμό με τη χώρα μας, ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης. Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική περίοδο, ο Εμμανουέλ Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων, σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης.

Αναφερόμενος στη συμφωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως: «Η χώρα βρίσκεται σε λάθος πορεία. Το τέταρτο μνημόνιο. Δεύτερο στη σειρά της σημερινής κυβέρνησης, δεσμεύει τη χώρα και μετά το πρόγραμμα. Και μάλιστα χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

«Αυτοί που μας έλεγαν ότι η Ευρώπη αλλάζει, τα έδωσαν όλα για να μείνουν στην εξουσία. Αυτοί που φώναζαν Go back madame Merkel, συμβιβάζονται με μια Ελλάδα σε μια ιδιότυπη οικονομική ζώνη», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία, από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα εντείνει την επικοινωνία με τους πολίτες και θα παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Πηγή: ΕΡΤ

Απάντηση

Verified by MonsterInsights