Επίθεση των NYT στον Σόιμπλε, για την στάση του στο θέμα του χρέους

Η αδιέξοδη στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο θέμα του ελληνικού χρέους, έχει ξεσηκώσει άπαντες σε Γερμανία, Ευρώπη και Αμερική. Στην μεγαλύτερη πλειοψηφία ο διεθνής τύπος σε καθημερινή βάση, θεωρεί απαράδεκτη την στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.  

Σε άρθρο των New York Times, ο Σόιμπλε, θεωρείται ο υπεύθυνος για τον γεγονός ότι δεν έχει γίνει απομείωση του ελληνικού χρέους! Στο άρθρο, αναφέρεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι χρειάζεται για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις και ότι τώρα αναμένει από τους πιστωτές να συμφωνήσουν για τη μείωση του χρέους της, αλλά αυτοί απέτυχαν να βρουν μια λύση.

Ο  Σόιμπλε αντιτίθεται στην ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, όπως άλλωστε και πολλοί Γερμανοί ψηφοφόροι, που θα προσέλθουν στις κάλπες τον Σεπτέμβριο.
Από την άλλη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.
«Το να μην υπάρξει συμφωνία θα ήταν καταστροφικό για την Αθήνα και επιβάρυνση για την Γερμανία, η άκαμπτη στάση της οποίας στερεί από την Ελλάδα τη μόνη λύση για τα βάσανά της: Την οικονομική ανάκαμψη», καταλήγει το άρθρο.

Απάντηση

Verified by MonsterInsights