Δημοτικές εκλογές 2023: Ο Διόνυσος ψηφίζει για δήμαρχο – Καλαφατέλης ή Μαϊχόσογλου ; «Φωτογράφισαν» την επιλογή τους Κουριδάκης και Καρυστινός

Ο δεύτερος κρίσιμος γύρος των δημοτικών εκλογών, διεξάγονται αύριο . Ο Γιάννης Καλαφατέλης κατέγραψε 35.71% και η Κατερίνα Μαιχόσογλου 30,06%. Η μάχη για την τελική επικράτηση του δευτέρου γύρου, αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή.  Φαβορί μπορεί να υπάρχει και ο νυν Δήμαρχος Γιάνννης Καλαφατέλης, λόγω της διαφοράς των πέντε περίπου μονάδων, αλλά είναι όλα ορθάνοικτα.

Το βλέμμα όλων είναι στις παρατάξεις Εύπολις Διονύσου και Νέος Διόνυσος, που ακολούθησαν στην 3η και 4η θέση.  O Εύπολις του Κωστή Κουριδάκη και ο Νέος Διόνυσος του Νίκου Καρυστινού, κατέγραψαν ποσοστά 16,43% και 11,25% αντίστοιχα. Τις τελευταίες μέρες οι εν λογω παρατάξεις, μετά από συνεδριάσεις των μελών τους, αποφάσισαν για την αυριανή επιλογή στην κάλπη.

Μπορεί να μην έδωσαν όνομα, αλλά φωτογράφισαν! Το θέμα είναι τι θα πράξουν τα μέλη τους και οι ψηφοφόροι τους. Αν κάνουν πράξη τις αποφάσεις, τότε το αποτέλεσμα, έχει κριθεί….

Σε οτι αφορά την Λαϊκή Συσπείρωση, μίλησε για άκυρο – λευκό.

Θέση πήρε όμως και ο Στέλιος Κοροβέσης, Ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου, μέσω ανάρτησης στο facebook, έκανε γνωστή την πρόθεση του και θα στηρίξει την Κατερίνα Μαϊχόσογλου

Κωστής Κουριδάκης – Εύπολις Διονύσου

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Ο Δήμος και οι κάτοικοί του έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλες τις πιθανές και απίθανες προκλήσεις. Τις αντιμετωπίσαμε, μένοντας  πάντοτε πιστοί στις αρχές μας!

Τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και κατά την διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, αναδείχθηκαν όλες οι παθογένειες που προκύπτουν από τις πολιτικές της ανεπάρκειας, των αστοχιών και της αλαζονείας. Υπήρξαμε αυτόπτες ή αυτήκοοι μάρτυρες και ορισμένοι από εμάς… παθόντες.

Υπηρετώντας με αξιοπρέπεια τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση, αλλά και κατά τον προεκλογικό μας αγώνα, αναδείξαμε τις αιτίες των προβλημάτων των 7 Κοινοτήτων μας και διατυπώσαμε με έμφαση, γνώση και επιχειρήματα τις δικές μας προτάσεις για την επίλυσή τους.

Η ΔΠ ΕΥΠΟΛΙΣ υποτάσσει το όποιο δικό της όφελος στο δημόσιο συμφέρον. Πρέπει όλοι να ομονοήσουν, ώστε να υπερνικηθούν οι προσωπικές και παραταξιακές διαμάχες.

Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε έναν καθαρό αγώνα.

Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αλλαγή της νοοτροπίας στη λειτουργία του Δήμου. Είναι η βασική προϋπόθεση για να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο αύριο. Ο Δήμος Διονύσου πρέπει να γυρίσει σελίδα, να πάει μπροστά, έτσι ώστε να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη, ασφαλή και βιώσιμη πόλη μέσα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον το οποίο οφείλουμε να προστατεύσουμε για το κοινό καλό.

Η πλειοψηφία των δημοτών έδωσε εντολή αλλαγής και τέλους της τωρινής αναποτελεσματικής και αδιέξοδης διοίκησης του Δήμου.

Ο κόσμος της ΔΠ ΕΥΠΟΛΙΣ έχει και την κρίση και την γνώση και την εμπειρία, ώστε να αξιολογήσει τι πρέπει να κάνει. Τον εμπιστευόμαστε, ακριβώς όπως μας εμπιστεύτηκε και αυτός.

Την Κυριακή, όλες και όλοι στις κάλπες, να γίνουμε συμμέτοχοι σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας!

ΔΠ ΕΥΠΟΛΙΣ

Νίκος Καρυστινός –  Νέος Διόνυσος

Η δική μας προσπάθεια στον Δήμο Διονύσου ήταν από την αρχή ταγμένη στο ΝΕΟ, σε επίπεδο νοοτροπίας και μοντέλου Διοίκησης. Μέρος του «παλαιού» είναι να προκαταλαμβάνει, πολλώ δε μάλλον να υπαγορεύει, και τη στάση των ανθρώπων που μας στήριξαν. Δεν θα το κάνουμε.

Όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και το στήριξαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, είμαι βέβαιος ότι εμπνέονται από αυτήν την επιτακτική ανάγκη αλλαγής. Αυτό είναι το κριτήριο που θα καθορίσει την ψήφο τους. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει δείξει με τα πεπραγμένα και τις πρακτικές της τη νοοτροπία που τη διέπει και τα όρια των δυνατοτήτων της και έχει απογοητεύσει. Το αν αυτοί που ευαγγελίζονται το νέο πληρούν τις προϋποθέσεις να το εγγυηθούν είναι επίσης ένα ερώτημα στο οποίο ο δημότης καλείται να απαντήσει με υπευθυνότητα και οδηγό την ελπίδα για το καλύτερο.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος του δευτέρου γύρου, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα ασκήσουμε θεσμικό έλεγχο, υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση από τη θέση ελάσσονος μειοψηφίας, όπως άλλωστε επέλεξα και εγώ ατομικά να κάνω στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας, αρνούμενος να συμβιβαστώ με την μικροπολιτική.

«Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου»: «Θα είμαστε δίπλα στα λαϊκά στρώματα»

«Χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτώβρη του 2023», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου» και συνέχισε: «Χαιρετίζουμε το θετικό αποτέλεσμα και την άνοδο της Λαϊκής Συσπείρωση στον Δήμο Διονύσου και στην Περιφέρεια Αττικής.

Είμαστε παρόντες και πιο δυνατοί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου. Για την ζωή που μας αξίζει απέναντι στους εργολάβους τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, αλλά και όλο τον κόσμο που έβαλε πλάτη και βοήθησε στο τελικό αποτέλεσμα που καταγράψαμε με άνοδο των δυνάμεών μας.

Ευχαριστούμε και χαιρετίζουμε τους υποψήφιους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, τον κόσμο που μας βοήθησε να διαδώσουμε τις θέσεις μας, σπίτι-σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, γειτονιά την γειτονιά κόντρα στην προσπάθεια αποσιώπησης από την πλειοψηφία των ΜΜΕ των θέσεων και υποψηφίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Κάναμε σοβαρό βήμα και θα συνεχίσουμε στην αξιοποίηση όλων των μορφών διάδοσης των θέσεών μας και των υποψηφιοτήτων μας, πέρα από τις δοκιμασμένες παραδοσιακές μορφές προπαγάνδισης.

Σήμερα ο κόσμος του Δήμου Διονύσου, τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία και οι γυναίκες ξέρουν ότι είμαστε εδώ για να μπορέσουν να ακουμπήσουν και να αγωνιστούν κόντρα στην πολιτική που δημιουργεί την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά και αναδείξαμε στον προεκλογικό αγώνα. Ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους όπως ήμασταν όλο το προηγούμενο διάστημα σε φωτιές, χιόνια, καθημερινότητα, οργανώνοντας την αλληλεγγύη και τον αγώνα για την τελική νίκη, για την ζωή και το μέλλον των παιδιών μας που αξίζουμε.

Στον δεύτερο γύρω των δημοτικών εκλογών, δεν θα μπούμε στο εκβιαστικό δίλημμα να στηρίξουμε έναν εκ των δύο εκπροσώπων της πολιτικής της ανταποδοτικής λειτουργίας του Δήμου που καταδικάσαμε σε όλους τους τόνους στις εκλογές του πρώτου γύρου.

Έτσι καλούμε τον κόσμο που μας στήριξε σε Δήμο και Περιφέρεια στις εκλογές της Κυριακής 8 του Οκτώβρη, στον δεύτερο γύρο να μην στηρίξει κανέναν από τους δύο διεκδικητές. Και τους δύο θα τους βρει απέναντί τους την επόμενη ημέρα με την πολιτική τους, δεν θα μας κάνουν συνενόχους της συνέχισης της πολιτικής τους.

Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα.»

Ο Κοροβέσης στηρίζει Μαϊχόσογλου

Ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου, με ανάρτηση του, στο facebook, κάνει γνωστή την επιλογή, για την αυριανή εκλογική αναμέτρηση.

Αναλυτικά

«Σαν άνθρωπος των κοινών, όσες φορές αναμετρήθηκα και ζήτησα ψήφο, ήθελα πάντα η κάθε μία και ο κάθε ένας πολίτης ή παράγοντας, να έχει καθαρή θέση απέναντι μου.
Το ίδιο πρέπει να κάνω και εγώ.
Ξέρω πόσο δύσκολο είναι.
Ξέρω ότι σε όλες τις παρατάξεις υπάρχουν φίλοι μου.
Ξέρω ότι θα στεναχωρήσω φίλους.
Ξέρω όμως και ότι επί 4 τετραετίες σαν υποψήφιος Δήμαρχος και 2 σαν Περιφερειακός Σύμβουλος τη μεγάλη δύναμη την έπαιρνα από τους συμπολίτες μου του Αγίου Στεφάνου
Δεν είμαι ούτε αγνώμων ούτε αμνήμων για να ξεχάσω όσα η πόλη μου μου έχει προσφέρει.
Για αυτό με τη σειρά μου δεν επιλέγω την προτροπή στην εύκολη πρόταση για ψήφο “κατά συνείδηση” αλλά αυτό που η δική μου συνείδηση επιβάλλει.
Προσωπικά στηρίζω την υποψηφιότητα της Κ. Μαιχόσογλου και της εύχομαι Καλή Επιτυχία.
Στέλιος Κοροβέσης
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής,
πρ. Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου.»

Απάντηση

Verified by MonsterInsights