Ο δήμαρχος Διονύσου, ενημέρσε τους φορείς της πόλης για την συγκέντρωση της Κυριακής, για τα διόδια

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης ενημέρωσε συλλόγους και φορείς για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διοδίων στις 22 Απριλίου στη γέφυρα Βαρυμπόμπης

Με την ενημερωτική ομιλία του δημάρχου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη προς συλλόγους και φορείς της πόλης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, συνεχίστηκαν οι ενέργειες που πραγματοποιεί ο Δήμος Διονύσου για την αποτροπή της τοποθέτησης διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγ. Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Ο δήμαρχος Διονύσου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος των διοδίων και ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις πρόσφατες εξελίξεις.
«Για 11 χρόνια αντισταθήκαμε στην επιβολή διοδίων στην περιοχή μας. Επανειλημμένα εκφράσαμε με ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου, την αντίθεση μας στην εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων, ενώ με σειρά κινητοποιήσεων εκδηλώσαμε δυναμικά την αντίδρασή μας. Η πρόσφατη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάστασή τους με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών. Ο Δήμος μας χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή του κατέθεσε, ήδη, αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της σχετικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

O κος Ζαμάνης επεσήμανε τις σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων του δήμου από την τοποθέτηση των διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη.
«Η διοχέτευση της υπερτοπικής κυκλοφορίας των οχημάτων εντός του δήμου μας, χωρίς να έχει γίνει κανένα έργο για την αναβάθμιση του παράπλευρου οδικού δικτύου, θα υποβαθμίσει τη ζωή όλων μας, αφού η κυκλοφοριακή και κατά συνέπεια η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής μας θα είναι τεράστια. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τα αυτοκίνητα της εθνικής οδού μπροστά στα σπίτια μας. Οι όποιες εξαγγελίες για απαλλαγή και εκπτώσεις σε κατοίκους και εργαζόμενους είναι επισφαλείς και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κος Ζαμάνης τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η επιτυχία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν οι δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς στις 22 Απριλίου, στη γέφυρα Βαρυμπόμπης και κάλεσε όλους τους δημότες να παρευρεθούν για να διεκδικηθεί δυναμικά η Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης, ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους ανωτέρω κόμβους.

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Ράικος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Τσούκας και παρευρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της διαδημοτικής επιτροπής για τα διόδια και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, στους οποίους μοιράσθηκε προωθητικό υλικό για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *